14. maj 2021

Elever og ansatte på DjH sikrer gode testforhold

Selvtest er blevet hverdag på Den jydske Haandværkerskole. To gange ugentligt testes alle elever og ansatte på skolen.

Efter tre uger med selvtest gør Den jydske Haandværkerskole status på forløbet med selvtests. Siden starten af april har alle elever og ansatte podet sig selv under supervision af testere, der har stået for at kontrollere testene og sende data til sundhedsmyndighederne.

”Det er gået godt med at selvteste. Vi har nogle dygtige supervisere, der leverer et stort stykke arbejde, og vi har mødt meget forståelse, når vi har ændret og forbedret vores testprocedure hen ad vejen,” siger Lotte til skolens hjemmeside.

Fabian, der siden marts har været ansat til at supervisere selvtests på DjH.

Undervejs er man gået fra at teste i klasseværelserne og værkstederne til at have faste testbaser tre steder på skolen. Hun og hendes team har undervejs gjort sig erfaringer, som både har højnet hygiejnen og tempoet, så alle kan nå at blive testet i skoletiden. 

”Vi oplever, at 99 procent møder velforberedte op med ønsket om at få testene overstået gnidningsfrit. De vil gerne hjælpe med til, at der er et miljø, hvor man kan være sammen på skolen uden coronavirus.”

Sådan kan du være med til at sikre en hurtig og grundig næsetest

Her kan du læse gode råd fra testteamet på Den jydske Haandværkerskole, som helt almindelige borgere også kan få gavn af, når de skal testes ved næsepodning.

  • Mød op til tiden.
  • Puds næse inden test, så er det lettere at måle for virus.
  • Hav sundhedskort med. Du kan også have et foto af dit kort på din mobil.
  • Vær tålmodig, rolig og lyt til vejledningen.
  • Husk at vaske hænder og sprit af før og efter test.
  • Det kan være en god ide med et ekstra engangsmundbind, når du skal testes. Så har du et ekstra, hvis du skulle komme til at nyse i dit mundbind.
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
11.3 ° C
12 °
10 °
94 %
2.6kmh
90 %
fre
16 °
lør
14 °
søn
13 °
man
12 °
tirs
13 °