21. april 2021

Så er det snart tid til sommerdæk på bilen

Kalenderen siger forår, og dermed nærmer tiden sig også, hvor der skal sommerdæk på bilen. Men, hvornår er det egentligt mest optimalt at skifte. Det tog vi fordi Bach Hadsten for at høre nærmere om.

Selvom at det er blevet forår, og man tydeligt mærker, at vi gå mod lysere og varmere tider, så gør man nok klogt i, at vente en uge eller to, før man skifter dæk.

“Når vi ligger på omkring 10 grader om dagen, så er det en god idé at skifte dæk. Man kan i princippet sagtens køre på vinterdæk om sommeren, men det slider kraftigt på dækket, og man vil også opleve, at styretøjet bliver mere løst. Så, hvis man vil skåne sine dæk og derved have dem længere tid, så er det en god idé at skifte. Sikkerhedsmæssigt er der ikke noget problem i at køre på vinterdæk hele året, hvilket jo er stik modsat med sommerdæk, som ikke kan anbefales ved frost og snevejr”, fortæller Nicolai Cox, der er mekaniker ved Bach Hadsten. Han nævner desuden, at det der kaldes helårsdæk primært skal bruges, hvis man holder sig til bykørsel om vinteren.

“Det er jo en blanding af sommer og vinterdæk, så det kan lidt af hvert, så det siger næsten sig selv, at det har sine begrænsninger, især om vinteren. Her skal man nok holde sig til bykørsel, hvis det er snevejr og glat føre, fordi ens vejgreb ikke er nær så godt på denne type dæk”

Så er der jo lige det med prisen. Skal man købe et dyrt dæk eller fungerer de billige lige så godt?

“De fleste kendte mærkedæk har også et lidt billigere dæk under et andet navn, og det kan mange gange godt være fin kvalitet. I budgetklassen skal man lige tænke sig om, fordi her kan kvaliteten godt svinge rigtigt meget, så typisk vil man gøre klogt i, at gå op i mellemklassen, lige under mærkedækkene. Pris og kvalitet hænger ofte sammen, så vil man have et godt og langtidsholdbart dæk, så kan det ofte betale sig at betale lidt mere”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
broken clouds
8.5 ° C
10 °
7.8 °
50 %
11.3kmh
75 %
ons
8 °
tors
11 °
fre
10 °
lør
9 °
søn
11 °