Årets første studenter 2020 på Favrskov Gymnasium. Foto: Favrskov Gymnasium

Det var de tre klasser 3q, 3r og 3s der i dag som de første kunne kaste huen i vejret på Favrskov Gymnasium, som en festlig tilkendegivelse på at de nu er studenter. I de kommende dage følger i morgen tirsdag 3t, 3u og 3v og onsdag 3x, 3y og 3z.

Arrangementerne afholdes i gymasiets studiehaver, hvor der er opstillet pavilloner og borde til studenterne og deres gæster for på den måde at tilgodese afstandskravene og de første begivenheder i dag, har vist at det er en løsning der fungerer fint.

Hver student må invitere 3 gæster og i enkelte tilfælde fire, for at få det hele til at gå op og flere af de pårørende medbringer madkurv, kransekage og champagne og lignende til at fejre netop deres student med mens der holdes afstand og sprittes af.

Byen vil derfor de næste dage stråle af smil og studenterhuer mens turen går rundt til studenternes familier til et kort stop og masser af humør. Og det tegner til at vejret er med studenterne i de kommende dage.

Det legendariske huekast hos årets første studenter på Favrskov Gymnasium. Foto: Favrskov Gymnasium.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.