15. juni 2021

På guidet tur i Kollerup Enge

Tirsdag d. 11. maj inviterede Hadsten Biblioteks på en guidet kulturvandring i Kollerup Enge. Guide på turen var Klaus Overgaard Kristensen, som er projektleder på vådområdet.

I videoen fortæller Klaus Overgaard Kristensen om baggrund og formål med projektet.

Undervejs på turen gjorde Klaus de mange interesserede deltagere klogere på etableringen af og formålet med vådområdet, og sammenhængen med de øvrige klimatilpasnings-projekter i Hadsten midtby.

Turen sluttede af ved broen over åen før jernbanebroen. Da jernbanebroen skal hæves flyttes broen også – og her vil åen fremover også slynge sig lidt anderledes – men primært for at vejen op til kommende højere jernbanebro ikke bliver for høj.

Nedenstående tegning viser åens løb og kommende løb, hvor der etableres en bro lige på den anden side af Skanderborgvej set fra Sløjfen, et dige og en plankebro der kan tilgås fra Østervangsvej (lige overfor vej til Møllegaarden).

Inden sommerferie inviteres i øvrigt til en lille happening, når der åbnes op for det nye åløb.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
broken clouds
17.4 ° C
18.6 °
16.1 °
54 %
6.4kmh
59 %
tirs
16 °
ons
20 °
tors
24 °
fre
21 °
lør
23 °