1. august 2021

Byrådet sætter penge af til friluftsaktiviteter, læring og indgangsportal ved Kollerup Enge

Planen er at der skal etableres legeredskaber, fysiske udstillinger og læringsplatforme til vådområdet til Kollerup Enge og byrådet afsætter i første omgang en mio. kroner til projekteringsopgaver.

Området skal i første omfang omfatte et areal umiddelbart øst for Skanderborgvej ved Sløjfen (del af tidligere slagterigrund). Det skal indrettes som et attraktivt byrum med friluftsaktiviteter, herunder naturlegeplads, naturformidling og opholdsfaciliteter, som bidrager til at skabe forbindelse og overgang mellem midtbyen og Kollerup Enge.
Konceptet for pladsen er naturformidling af livet under vand. Med udgangspunkt i bl.a. vandinsektet vårfluen, anlægges en lege- og formidlingsplads, hvor pladsens elementer inspireres af naturen.
Elementerne skal understøtte aktiv læring og øget interesse for de naturoplevelser, der kan opleves i Kollerup Enge. Navnet på formidlingspladsen er ikke afklaret.

Den del der i første omgang er planlagt anlægges i samarbejde med bl.a. udvalgte lokale aktører i Hadsten, og der søges samtidig om yderligere støtte fra fonde, således at der senere kan indarbejdes yderligere elementer på området.
De første dele af projektet forventes at kunne realiseres og indvies samtidigt med klimaprojektet i Kollerup Enge i sensommeren 2021.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
13.6 ° C
14.9 °
12.9 °
88 %
5.5kmh
99 %
søn
18 °
man
19 °
tirs
17 °
ons
19 °
tors
22 °