18. april 2024

Vi må lave en brag af en fest næste år

Da Lions Club Hadsten i dag måtte træffe beslutningen om ikke at gennemføre Lilleåmarkedet i år var det med tungt hjerte fortæller markedsformand i Lions Henning Bertelsen til ByensNyt.

“Vi havde glædet os , men det var det eneste forsvarlige” fortæller han. “Vi kunne godt gøre noget med de restriktioner der er, men det vil kræve alt for meget og langt fra leve op til det vi alle kender som Lilleåmarkedet, så konceptet ville falde til jorden og det kan ingen være tjent med”.

Henning har brugt det meste af dagen i dag på at tale med kræmmere, tivoli, kunstnere, leverandører, gæster og klubmedlemmer og fra alle lyder det bare, at det er ærgerligt, men at det nu handler om at se fremad og så i stedet “skabe et brag af en fest næste år”. Derfor håber Henning og resten af flokken i Lions klubben at alle og i særdeleshed gæsterne er lige så opsat på at komme tilbage næste år, som de er på at arrangere.

Henning Bertelsen, Markedsformand, Lions

I 2022 er det 45 år siden Lilleåmarkedet startede og Lions Club Hadsten har i år 50 års jubilæum, så det er en organisation der har været med til at præge aktiviteterne i byen gennem rigtig mange år. “Vi synes jo, det er fantastisk, når vi kan være med til at skabe årets byfest – en aktivtet, der samler næsten hele byen” fortæller Henning.

“Og at vi tilmed bagefter gennem vores overskud kan støtte en lang række lokale aktivieter, foreninger m.v. så kan vi glæde os to gange” smiler han.

“Så er det alle anstrengelserne værd, for det er da ingen hemmelighed, at vi ikke har problemer med at falde i søvn i ugen efter markedet. Det er ganske hårdt, men altså også rigtig sjovt og det hele værd” gentager han.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler