27. februar 2021

Vi priser os lykkelige over den gode julehandel

Efter en særdeles aktiv julemåned er det i den grad blevet hverdag hos ByensNyts partner Skjold Burne i Søndergade.

Der var meget stille i butikken, da jeg forleden aflagde Peter Aschelund i Skjold Burne en visit. Peter var i færd med at trimme butikken “og det har vi tid til lige nu” siger han.

“Det er måske nærmest som om kunderne både leger gemmeleg og stilleleg?” spørger jeg Peter lidt drillende. “Ja, det er ikke helt galt” svarer han grinende og har da trods alt ikke mistet sit humør. “Nej, humøret er da, det der holder os oppe her i tiden” siger han. “Jeg tror de fleste bliver derhjemme, for der er ikke mange på gaden og det er lidt af et antiklimaks, set i lyset af den travle december. “Og i den her tid må man være taknemmelig, når folk bakker os så meget op, som de gjorde i julen. Og så er det da klart, at det så opleves endnu mere stille nu, fordi vi virkelig havde travlt helt frem til nytår. Men måske ved folk slet ikke, at vi har åbent” siger han tankefuldt og kigger ud på den nærmest tomme Søndergade.

“Når det så er sagt, så går det jo nok ikke helt galt” afslører han. “For vi har haft en december, hvor folk her i byen i den grad har vist os opbakning og vi priser os lykkelige over den gode julehandel vi har haft. Det er jo den der sammen med vores gode humør gør, at vi ikke helt mister modet i denne tid, hvor der er så stille.” Her bliver vores samtale dog afbrudt af en kunde, der lige skal bruge en værtindegave og Peter pakker gaven pænt ind og sender den glade kunde ud af butkken med et smil.”

“Ja, der kommer da nogen ind en gang imellem og jeg er sikker på at resten også nok skal vende tilbage, når der er kommet lidt ro på det hele og folk føler at de trygt kan bevæge sig ud i byen igen”.

Jeg spørger lidt ind til, hvad der hitter lige nu og Peter fortæller, at det i december naturligvis var vin til juledagene og vin og champagne til nytåret og at også rom var en vare der var rift om. “Men ellers er gin jo stort og har været det et stykke tid nu. Der er kommet lidt af en gin-trend og vi er selvfølgelig også med på beatet og kan præsentere lidt for enhver smag” siger han og går over til hyldeafsnittet, som da også viser sig at omfatte et ganske pænt udvalg.

“Så vi står klar og du må da godt skrive, at vi har åbent, hvis folk skulle være i tvivl” afslutter han grinende.

Det er hermed gjort.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
few clouds
3.3 ° C
4.4 °
1.7 °
93 %
3.6kmh
14 %
lør
9 °
søn
9 °
man
10 °
tirs
9 °
ons
5 °