24. maj 2024

Præsidenten for Røde Kors kiggede forbi Café Snakbar

Det er ikke hver dag, at der er en præsident på besøg i Hadsten, men mandag eftermiddag var undtagelsen. Her var den nyvalgte præsident for Røde Kors i Danmark, Jette Runchel, nemlig på visit. Her blev det til et kig ind i det lokale arbejde, både i Café Snakbar og Røde Kors butikken et par meter længere henne ad gaden.

Først fortalte en af initiativtagerne til Café Snakbar, Linda Winding, om caféens tilblivelse, og hvordan det så er gået efter åbningen. Snakbar åbnede i 2020, nærmest samtidig med at landet blev lukket ned på grund af corona, og siden hen kom to nedlukninger mere, så 2022 er reelt første år, hvor caféen har kørt helt normalt.

“Det var til en start en løs idé om at skabe et sted for byens unge, der pludselig blev til virkelig på grund af en masse frivillige kræfter fra Hadsten og så samarbejdet med Røde Kors, og det har virkelig været en sjov og lærerig proces, hvor vi løbende har udviklet på konceptet og stadig gør det. Her er der plads til alle, og vores slogan “hjemlighed, hjertelighed og kvalitet” har i den grad slået an, og vi kan se, at flere og flere får øjnene op for os”, fortæller Linda Winding og tilføjer:

“Samtidig får vi hele tiden nye frivillige til, så vi i dag er godt 80 personer med tilknytning til caféen, men vi kan sagtens bruge flere, så vi ikke er så sårbare. Det er både unge, deres forældre og seniorer der hjælper til, og derigennem samt fra gæsterne, finder vi løbende på nye idéer til arrangementer eller tiltag i caféen”

Linda Winding gav et spændende indblik i opstarten af Café Snakbar og hvordan caféen fungerer i dag

Jette Runchel er tidligere kommunaldirektør i Albertslund, og altså nu præsident i Røde Kors, og hun havde set frem til at besøge Snakbar, som på mange måder skiller sig ud fra andre caféer i Røde Kors regi.

“Den måde caféen er indrettet på, og at det meste i bund og grund er til salg er ret sjov og skiller sig ud, og så er jeg imponeret over omfanget af idéer og ting der bliver sat i værk her samt måden caféen er opstået på, hvor flere private initiativtagere har med med ind over. Som nyvalgt er det godt at komme rundt og se, hvad der rører sig ude i landet, og derfor er jeg glad for, at det kunne lade sig gøre, med så kort varsel, at komme forbi Favrskov”, fortæller Jette Runchel til ByensNyt,

De lokale afdelinger fra resten af kommunen var også inviteret til at hilse på den nye præsident, og fik således lejlighed til at fortælle om, hvad de har gang i rundt omkring i Favrskov. Herefter gik turen ind i Røde Kors butikken, og bagefter til Hinnerup til foreningens to butikker.

Jette Runchel fik hilst på flere af de frivillige i Røde Kors butikken i Hadsten, inden turen gik videre til Hinnerup
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler