12. april 2024

Anders Juel vil gerne have mere tid til familien

Efter seks år i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Hadsten, så stopper Anders Juel som afdelingsdirektør når maj bliver til juni, for i stedet at blive kreditchef i sparekassens kreditafdeling i Randers.

Samtidig bliver Hadsten og Hinnerup-afdelingerne slået sammen til en, med adresse i Hadsten, hvor det bliver Anders Rye fra Hinnerup, der kommer til at stå i spidsen for den nye, store afdeling med 15 medarbejdere.

Anders Juel er ikke blevet valgt fra, men har derimod aktivt valgt til, at han gerne vil have mere tid til andre ting uden for den finansielle sektor. Derfor tog han allerede for nogle måneder siden en snak med sin chef omkring hans tanker, hvilket har medført en hurtigere sammenlægning af de to afdelinger.

”Jeg runder snart 60 år, og da min kone, der er lidt ældre end jeg, allerede er gået på pension, så har jeg et stykke tid haft tanken om, at jeg gerne ville arbejde lidt mindre, således at der kommer mere balance mellem arbejde og fritid. Det vidste jeg godt ikke ville harmonere med et job som afdelingsdirektør, så jeg satte jo mit job på spil. Men jeg har haft en meget positiv dialog med Sparekassen, der betyder, at jeg fortsætter i kreditafdelingen i Randers som Kreditchef”, fortæller Anders Juel og tilføjer:

”Det har så gjort at sammenlægningen af de to filialer er kommet lidt før end planlagt, men det giver god mening at gøre det på denne måde, så man ikke skal finde en ny afdelingsdirektør i Hadsten for en kort periode”. 

I kreditafdelingen får han en ansættelse på fire dage om ugen, og en stilling uden personaleansvar og kundekontakt, men hvor han til gengæld skal hjælpe de enkelte afdelinger rundt om i landet, når de har brug for assistance.

”Det er en specialistrolle, som bliver intern, og hvor jeg skal lave kreditvurderinger og risikostyring, så det er jo noget andet, end det jeg laver lige nu. Det er første gang i min tid som bankansat, at jeg ikke har kundekontakt, så det bliver lidt spændende at se, hvordan det så bliver. Det er også mange år siden, at jeg ikke har haft ledelsesansvar, så på mange måder er det en stor omvæltning, men jeg synes, jeg har et godt billede af, hvad det er, jeg går ind til. Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme i gang, og er glad for, at jeg kunne fortsætte i Sparekassen Kronjylland, som ikke for ingenting er kåret til Danmarks bedste arbejdsplads”. 

Fra 1. juni bliver der så mere tid til hans kone og fritidsinteresser, og det ser Anders Juel frem til.

”Nu bliver der mere sammenhæng mellem arbejde og privatliv, og særligt med tanke på, at min kone allerede er gået på pension, så ser jeg frem til at få et mere fleksibelt arbejdsliv med kun fire arbejdsdage om ugen. Jeg har været glad for min tid i Hadsten, og jeg kommer uden tvivl til at savne kunder og kollegaer, men jeg er nok også den type, der skal have nye udfordringer fra tid til anden, og den tid er så kommet nu”.

Anders Juel ses her med Simon Olsen fra Hadsten Håndbold i forbindelse med SparKron Løbet sidste år
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler