21. maj 2024

Gerda fra Voldum runder 100 år i fin stil

Søndag d. 26. marts fylder Gerda Jensen fra Voldum 100 år. I den forbindelse har Irene Bartholin Poulsen, tegnet et portræt af fødselaren.

Tekst og Foto: Irene Bartholin Poulsen

Gerda blev født i 1923 i Lindbjerg ved Randers, hvor hun voksede op på et lille husmandsbrug med seks søskende. Efter konfirmationen kom hun ud at tjene på forskellige gårde, og på et tidspunkt mødte hun sit livs Viggo, som hun senere blev gift og fik to børn med.

Fra 1949-56 arbejdede de begge på avlsgården, der hører under Clausholm Slot, og de boede i perioden i en af slottets tjenesteboliger. I 1958 købte familien hus på Toftevej i Voldum (tidligere Voldum-Rudvej), og Gerda har boet i byen lige siden. Hun mistede sin mand i 1998.

Gerda har altid levet et aktivt liv. Udover at passe familien, hus og have, tog hun i flere år ud og hjalp til gilder og gjorde rent, og hun har været frivillig både i den lokale pensionistforening og i Røde Kors. Hendes indsats med at strikke for Røde Kors er netop blevet belønnet med 30-års nålen.

I dag bor Gerda på Dalsbrovej i Voldum, hvor hun nyder at have gode naboer, som ofte inviteres på en kop te og hjemmebagt kage. Gerda kan lide at læse en god bog, og hun er glad for at lægge kabaler og se lidt TV. Den daglige madlavning klarer hun stadig selv, og der skal selvfølgelig to retter på bordet hver aften, som hun har været vant til hele livet. En travetur bliver det også til næsten dagligt, for hun skal jo til købmanden for at købe ind og også lidt rundt at se på, hvad der sker i byen.

Gerda fejrer sin store dag med fest for familie og venner i Voldum Hallen.

Relaterede artikler