18. januar 2022

Gregers Petersen bliver 75 år

Når Gregers Petersen på søndag d. 27. juni bliver 75 år kan han se tilbage på en lang epoke i Hadsten, hvor han gennem årene har været initiativtager og bagmand bag en lang række lokale aktiviteter, og projekter. Han er i dag indehaver af GP Ejendomme, der omfatter fire markante kontorhuse i Hadsten midtby med samlet ca. 30 kontorlejemål.

Det er som nævnt noget af en initiativrig igangsætter der nu fylder år og antallet af kulturelle og erhvervsmæssige milepæle, som Gregers Petersen har været med til at sætte i jorden i og omkring Hadsten er ganske omfattende. Det har endog resulteret i, at han både i pressen og i folkemunde flere gange er blevet kaldt Mr. Hadsten.

Hans hjerte brænder for udvikling og aktiviteter i byen og når man ser tilbage omfatter hans meritter blandt andet etablering af Hadstens første erhvervsråd i 1982, hvor han gennem flere år var formand og hvor rådet lykkedes med at skabe grundlag for mere end 40 nye virksomheder og 400 nye arbejdspladser. I 80’erne stod han også bag en række succesrige forbrugermesser i Hadsten Hallen, en succes der blev genoptaget i 2008, 2010 og 2011 og som gav gode overskud til Erhvervsrådet, Hadsten Handel, Hadsten Bio og Sløjfen.

Midt i 80’erne var Gregers Petersen også med i initiativgruppen bag Hadsten Centret, som i dag udgør Sundhedshuset. Dengang husede centret 16 forretninger.

I 1995 stod Gregers bag etablering af Modelbane Europa og har helt frem til 2019 været formand for Modeljernbane Europas fond, der siden er blevet til Foreningen Modeljernbane Europa, hvor han stadig er tilknyttet den nye forenings bestyrelse. Modeljernbanen kan således fejre 25 års nubilæum til august.

For 20 år siden i 2001 tog Gregers initiativ til Hadsten Træf, der hvert år til Lilleåmarked samler 200-300 tidligere og nuværende Hadsten-borgere til et uformelt træf. Allerede året efter etablerede han et succesfuldt kvalitetsmarked med boder fra lokale gårdbutikker i midtbyen, som trak folk til huse og øgede omsætningen for byens butikker.

Gregers stod også bag Østjysk IværksætterCentrer der resulterede i en pris til Favrskov som Årets Iværksætterkommune i 2011. Østjysk Business Network, Favrskov Kommunes Nytårskur og sågår juletræsfest for byens børn i Sløjfen hører også til blandt Gregers’ ideer og initiativer.

Som daværende næstformand i Kulturhuset Sløjfen tog han i 2009 initiativ til at samle en række personer der kunne genskabe 80’ernes populære lokalrevy. Det er det, der siden blev til en af byens største tilbagevendende kulturbegivenheder; Favrskov Revyen. Når vi er ved kulturen etablerede Gregers i perioden 2015-2017: HadSTEN Stones By the River, hvor han sammen med en række lokale ildsjæle, hver sommer stod bag en udstilling af flotte stenskulpturer langs Lilleåen og som sluttede med en donation til en sten til byens nye sportshal.

Det seneste initiativ er Herreværelset, som han sammen med Ældresagen startede for at skabe et fællesskab for byens ældre mænd, hvor de kunne udveksle erfaringer og anekdoter fra deres arbejdsliv. Til første møde kom der 7 og lige inden COVID 19 satte ind måtte mødet forflyttes til Sløjfen, fordi det nu tiltrak 70 deltagere. Aktiviteten har grundet corona ligget i dvale det sidste års tid, men starter op igen d. 24. august.

Vi har så slet ikke fortalt om Gregers Petersens periode i byrådet, hans andre aktiviteter i sportens verden eller i erhvervs- og foreningslivet, men artiklen skal jo også have en ende.

I virksomheden GP Ejendomme har han haft en klar ambition om at bevare nogle af stationsbyens flotteste bygninger. Porteføljen omfatter blandt andet Hadstens gamle banegård og Hadstens gamle bibliotek, der på alle måder har bevaret sjæl og æstetik. Håbet er derfor også, at den der måtte overtage bygningerne, som netop er sat til salg, på samme måde vil værne om de historiske bygninger med respekt for arkitektur og udtryk.

Så det er en på alle måder utrættelig ildsjæl, der har opnået mere end de fleste og som er still going strong, der på søndag kan fejre sin 75 års fødselsdag.

Fødselsdagen fejres sammen med familien.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
6.1 ° C
6.9 °
4.7 °
94 %
7.3kmh
32 %
tirs
6 °
ons
6 °
tors
1 °
fre
2 °
lør
4 °