9. december 2023

Jette bytter ejendomshandel ud med hestepleje

Jette Eriksen har gennem mange år været synonym med EDC Huset Hadsten og Hinnerup, men for nylig meldte hun ud, at nu skulle der ske noget helt andet. I stedet for hushandler, står den nu på fysioterapi for heste i hendes nye firma der hedder Horses by Heart.

I mange år har Jette på den ene eller anden måde haft med heste at gøre, både som rytter og træner, men det er først inden for det sidste års tid, at tanken om, at skulle arbejde med heste på fuld tid er kommet. 

Der skulle en omgang stress til, før hun begyndte at tænke over, om arbejdslivet skulle være andet end ejendomshandler, og i slutningen af 2021 tog hun så den endelige beslutning om, i hvert fald for en periode, at springe ud i hendes nye projekt.

”Det er en beslutning der er kommet lige så stille, men det er først for nylig, at ”all-in” beslutningen blev taget, fordi planen har hele tiden været, at jeg skulle tilbage til EDC. Jeg har i lang tid gået og tænkt på, hvordan jeg kunne komme tilbage, i hvilken grad kan jeg arbejde og hvilke opgaver kan jeg påtage mig. Planen var, at jeg skulle starte op 1. januar i år, med tre timer til en start, og det var en helt vild god plan i oktober”, fortæller Jette Eriksen.

Men da det blev december, så var planen ikke så god længere, og i stedet for at gøre klar til at starte stille og roligt op igen i EDC, så hev Jette i håndbremsen for alvor.

”Jeg kunne mærke, jo tættere vi kom på januar, at alt i mig sagde ”jeg vil ikke”, og sådan blev det så. Jeg har haft stress on-off gennem flere år, men har altid været god til at kontrollere det og brugt oceaner af penge på at ”mind-worke”, så jeg er pisse god til at styre mit hoved og tanker, men så gik min krop jo bare i gang i stedet, og jeg blev syg hele tiden, og til sidst gik det bare ikke mere”, konstaterer Jette.

De Mea blev åbningen til en ny tilværelse

I september 2020 købte Jette hesten De Mea, som ifølge Jette selv, er meget sensitiv, og det var det, der i første omgang fik hendes tanker rettet mod behandling af heste som en mulig vej at gå.

”De Mea er ekstrem sensitiv, så jeg har forsøgt at gøre nogle ting der kunne hjælpe hende, både fysiske behandlinger, men også kranio sakral terapi og andre behandlingsformer, og jeg synes det er helt vildt spændende at se, hvordan det virker. Så det tænkte jeg, at måske kunne jeg lave en lille butik som et supplement til EDC, men hen ad vejen har jeg godt kunne se, at der ville ikke blive en forretning ud af det, hvis jeg ikke havde en rigtig base. Derfor skulle jeg finde noget, der var anerkendt, og en dag sad jeg og talte med min veninde Tina Rytter, der også gør en masse i heste, og hun foreslog fysioterapi, og det var der tiøren faldt, fordi selvfølgelig var det det, jeg skulle”, kommer det med et stort smil fra hende, inden hun fortsætter:

”Jeg følte at jeg havde gået rundt med en betondyne, og pludselig var den væk og jeg følte mig 100 kg. Lettere. Jeg fik gåsehud over det hele, og jeg kunne bare mærke, at nu havde jeg fundet den rette hylde. Det var virkelig en forløsning og jeg var nærmest ikke til at styre efterfølgende”

Nu starter hun så op på uddannelsen som hestefysioterapeut, som tager tre år, og hvor hun undervejs skal ud og prøve tingene af i praksis, blandt andet på De Mea, men også på mange af de andre heste som er opstaldet på Favrskov Ridecenter, lidt uden for Hadsten, hvor Jette holder til.

”Jeg tager uddannelsen hos Gitte Søby i Thorsø, som er en af de bedste i landet, og som er tilknyttet landsholdet og er med dem, når de er afsted på ture, så det er jo fantastisk, at hun bor så tæt på. Der er en rigtig fed uddannelse i Tyskland, men der skal man være afsted en uge af gangen, og det synes jeg måske er lige rigeligt nu, især fordi min søn kun er tolv år, men når jeg så er færdig som fysioterapeut, så er planen at blive oesteopat, og den tager jeg så i Tyskland”

Jette ejer stadig, sammen med Jeanet Gaardsdal og Jens Christian, EDC Huset Hadsten og Hinnerup, men om hun vender tilbage på et tidspunkt er endnu ikke fastlagt.

“Lige nu er jeg her, og skal på ingen måder sælge boliger foreløbig, men om jeg om fem år tænker, at det kunne være sjovt igen ved jeg ikke. Døren til EDC er ikke lukket endegyldigt, men det næste lange stykke tid står den på heste”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler