27. maj 2024

Mindeord Søren Rye Andersen

Direktør Søren Rye Andersen, MJT Container ApS er død 73 år.

Søren Kalstrup Rye Andersen, eller Søren Rye, som han for det meste blot hed i daglig tale, drev virksomheden MJT container ApS som han etablerede i 2008. Virksomheden, der er opkaldt efter forbogstaverne i hans tre børnebørns navne Mathias, Jonas og Tobias, har gennem årene beskæftiget sig med containertransport, bæredygtige affaldsløsninger og levering af sten, grus og sand til virksomheder og private i det meste af Østjylland.

Søren blev født på herregården Skaarupgaard ved Lystrup, hvor hans far Sigurd Rye Andersen var forvalter. Da hans far i 1952 startede entreprenørvirksomheden og maskinstationen Rye Andersen i Hadsten var Søren gennem årene en naturlig del af forretningen. Han blev uddannet automekaniker og har altid haft en interesse for det tekniske og han blev derfor ansvarlig for entreprenørafdelingen i virksomheden.

Søren og hans bror Poul drev virksomheden videre efter faderens død og da de stoppede, etablerede begge brødre sig som selvstændige med hver sin forretning.

Søren så hurtigt et godt forretningsgrundlag i affaldshåndtering og MJT har gennem tiden haft ganske god succes. I 2017 opnåede MJT Container at få Børsens gazellepris. I 2020 blev virksomheden hædret med akademikerprisen af Akademikernes A-kasse for i en meget traditionel branche at have ansat den daværende nyuddannede cand.ling. merc’er Caroline Nielsen til at styrke virksomhedens digitale tilstedeværelse og kommunikation med kunderne.

Søren var i det hele taget en fremsynet og driftig forretningmand.

I 1985 blev han medlem af Hadsten Rotary Klub, hvor han var præsident i 1999-2000 og i det hele taget en meget skattet rotarykammerat, som altid tilbød sig, når han havde mulighed for det.

Jeg har selv kendt Søren Rye, siden jeg var ung og har særligt de sidste 12 år gennem kammeratskabet i Rotary oplevet Søren som en særdeles engageret og flittig erhvervsmand, lokalpatriot og dog stadig levende interesseret i det der foregår uden for kommunen. Jeg spurgte ham for en tre år siden, da han rundede 70, om han havde gjort sig overvejelser om generationsskifte. “Ja, det har jeg da, når den tid en gang kommer, men det har nu stadig lange udsigter” grinede han. “Jeg elsker mit arbejde. Jeg elsker stadig at komme af sted om morgenen og nyder at sende folkene ud på deres opgaver”.

Søren var kendt for at være morgenmand men indrømmede forleden, at han dog de sidste par år havde tilladt sig selv at tage lidt senere af sted om morgenen og en gang imellem endog tage sig en middagslur. Selv da han blev syg og måtte gennemgå flere kemobehandlinger mistede han ikke gnisten, men kløede på med krum hals.

“Min onkel var en helt utrolig ildsjæl” fortæller hans nevø Asger Rye Andersen til ByensNyt. “Han var utrolig stolt af sin virksomhed og det han havde han også god grund til” fortæller Asger.

“Og så var han familiemenneske. Selv da han til sidst selv havde det allermest dårligt, tog han sig tid til at ringe for at høre til mine børn, hvis de var syge” fortsætter Asger. “Han havde et kæmpe stort hjerte. Søren, min far og jeg har gennem alle årene haft et tæt parløb og har været hinandens bedste venner. Vi har diskuteret og vi var ikke altid enige, men jeg har altid vidst, at det var fordi Sørens engagement bare var så stort. Han havde sine meningers mod og dem puttede han ikke med. Han ville bare det bedste for én. Jeg kommer virkelig til at savne ham” slutter Asger.

Æret være Søren Ryes minde.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler