8. december 2023

Mr. Frivillighed takker af for denne gang

Hvis man siger HSK Fodbold, så siger man på mange måder også Gert Jensen, der siden 2007 har været et stort aktiv i klubben. Først som seniorformand, og fra 2014 formand for hele klubben. Om en uges tid er der generalforsamling i klubben, og her aflægger han sin sidste formandsberetning.

Efter lang tids overvejelse, hvor plusser og minusser er blevet opvejet mod hinanden, kom Gert tidligere i år frem til, at tiden var moden til at lade nye kræfter komme til. Han har selv været med til at lave en helt ny struktur i klubben, og derfor giver det også god mening at træde et skridt tilbage, nu hvor tingene for alvor skal stå sin prøve.

”Jeg har været med i mange år, først som seniorformand, og sidenhen som formand for hele klubben, hvilket har været hårdt og tidskrævende, sjovt og givet mange gode oplevelser, men nu føler jeg, at tiden er kommet til at give sig til noget andet. Jeg synes også, Lis (Gerts kone, red) fortjener, at jeg begynder at vise mig noget mere derhjemme, og når det så falder sammen med den nye struktur, så er tidspunktet helt rigtigt, føler jeg”, lyder det fra Gert Jensen til ByensNyt.dk.

Selvom mange forbinder Gert med HSK, så var det faktisk i Houlbjerg, at han først lagde sin store energi i mange år. Efter ungdomsårene i Laurbjerg endte han i Houlbjerg, da de to foreninger blev lagt sammen til Houlbjerg-Laurbjerg IF (HLIF) i 1971, hvor han blev hængende, først som seniorspiller og derefter som medlem af bestyrelsen i 10 år til og med 2006.

”Jeg er født i Laurbjerg og spillede her i ungdomsårene i Mølleskoven 500 meter fra vores hjem på Vesterled. I 1971 og årene efter begyndte vi at træne i Houlbjerg, der efterhånden fik en stor seniorafdeling op at stå. HLIF rykkede i 1975 op i Danmarksserien ved at vinde 3-1 over Bramming i den afgørende kamp med 2.200 tilskuere på lægterne. Ganske imponerende af en klub/by med 250 indbyggere. HLIF havde haft held med at tiltrække spillere fra Silkeborg, Hammel, Langå, Ulstrup, Hadsten m.fl. og på det tidspunkt skete der virkelig mange gode og spændende ting i klubben. Holdet rykkede dog ud efter en enkelt sæson, og herefter ud af Jyllandsserien, hvor jeg selv nåede at få en enkelt kamp som 17-årig”, beretter Gert.

Naturligt at skifte til HSK Fodbold

De efterfølgende år blev han stille og roligt en stor del af det frivillige arbejde i klubben, og op gennem 90´erne, og de første seks år i det nye årtusinde, var han en fast bestanddel af klubbens bestyrelse. Klubbens storhedstid var dog på dette tidspunkt ovre, og da Gerts sønner for længst var begyndt at spille i HSK, gav det god mening at skifte.

”Vi flyttede til Hadsten i 1994, og da vores sønner begyndte at spille i HG (nu HSK), begyndte Lis at rykke i mig for at komme til HG, men det var først i 2007, jeg tog springet. Jeg havde planer om at tage en ”slapper” fra fodbolden og det frivillige arbejde, men da Henry Sørensen (Fodboldudvalget i HSK Fodbold) tog fat i mig, sagde jeg ja til at gå ind i fodboldudvalget i HSK. Jeg synes selv, vi har opnået mange gode ting i den tid, jeg har været i HSK, og det fællesskab der er i klubben har gjort, at selv når lysten måske har manglet lidt, så har det trods alt været det hele værd. Mit sportslige højdepunkt i HSK Fodbold var, da jeg, som seniorformand, var med til at sikre oprykning til Jyllandsserien i 2009. Det piner mig dog, at vores førstehold i herresenior siden har taget en glidetur ned gennem serierækkerne og næste år spiller serie 4. Men med mange talentfulde spillere på vej, håber jeg på en snarlig optur igen”.

Noget som har stået på Gerts ønskeliste i mange år, er en kunstgræsbane, og i år lykkes det så endelig at tage første spadestik til banen, der kommer til at ligge oven for stadion.

”Det er noget jeg har kæmpet for i mange år. Det har været tæt på flere gange men er glippet, nu lykkes det så endelig, og det er jeg både glad og stolt over. I min tid som formand for Favrskov Idrætssamvirke har jeg kæmpet for bedre forhold for foreningerne/klubberne, og her har kunstgræs stået højt på listen. Med tilblivelsen af banen i Hadsten, får vi nogle fantastiske muligheder for at spille hele året rundt, og jeg er glad for, at min stædighed og tålmodighed endelig bar frugt, til glæde for klubben, byen og omegnen”, kommer det med et stort smil fra Gert Jensen.

Gert ses her foran den kommende kunstgræsbane, der snart kan tages i brug

Anden del af portrættet af Gert Jensen kommer fredag på ByensNyt.dk.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler