28. maj 2023

Nicklas Sahl – fra de første skridt i Hadsten og ud i den store verden

Over de kommende dage bringer vi et eksklusivt interview med Nicklas Sahl, lavet af Christina Bendix, der går på Hadsten Højskole.

Nicklas Sahl har, siden han var helt lille, elsket at slå eller spille på ting, der lavede lyde. I børnehaveklassen fik han sin første guitar af sin klasselærer, og siden da har tingene taget fart for den 22-årige mand. Han har altid haft store drømme, og i den lille by Hadsten, hvor han voksede op, fik han lov til at udleve disse drømme. Hjemmefra har han altid mødt stor opbakning, og hans forældre blev hurtigt opmærksomme på, at Nicklas havde en musikenergi, der skulle ud i verden. I mit interview med Nicklas lægger han vægt på, hvordan en by som Hadsten har haft stor indflydelse på hans karriere:

 “I virkeligheden er jeg ret tilbageholdende og genert, og det har måske passet mig meget godt, at jeg har fået plads til at udvikle mig i en by, hvor det er okay at være lille i det store billede,” siger han.  

Der er i Hadsten plads til at være sig selv og til at udvikle sig, og man undgår derfor at drukne i massen, forklarer Nicklas. Samtidig fortæller han, at man får en ydmyg tilgang til tingene, når man kommer fra en lille by, men at man sagtens kan drømme stort på trods af sin ydmyghed. Nicklas fik sin første sejrsfølelse, da han vandt en sangkonkurrence på Hadsten Skole, hvor han optrådte med “Right Next to the Right One” af Tim Christensen.

“Jeg var helt oppe at flyve. Der var ikke rigtigt nogen på skolen, der havde lagt mærke til ham der Nicklas fra 2.a, men da jeg spillede min sang, fik jeg pludselig meget mere selvtillid. Giv mig en guitar i hånden, og så ændrer jeg pludselig karakter,” siger han.  

Det er dog noget, Nicklas har arbejdet med, og der er nu mindre forskel på Nicklas oppe på scenen og Nicklas neden for scenen:

“Det har bare været min barndomsusikkerhed. Men der er stadig forskel. Deroppe må du gerne være en stjerne”, forklarer Nicklas.

Læs også del 2 og del 3.

Relaterede artikler