6. december 2023

Nicklas Sahl – Karrieren tager fart

Af Christina Bendix

Da Nicklas Sahl begynder på Østjyske Talentskole i Århus, har han sit første møde med andre unge mennesker, der har øvet sig meget mere, end han selv har. Her bliver han opmærksom på, at han er nødt til at øve sig meget for at blive konkurrencedygtig:

“Jeg skal virkelig stramme ballerne, hvis jeg vil være med” tænkte han dengang. 

Men for Nicklas er der ingen grænser. De store drømme kommer tættere og tættere på, jo mere han opnår, og der er stadig ingen grænser for, hvor stort han ønsker, det skal vokse sig. Nicklas blev student i sommeren ‘17, hvorefter han hurtigt flyttede til København for at udleve sine store drømme inden for musikkens verden. På det tidspunkt er det ikke nyt for ham at betræde steder i musikbranchen. Han begyndte tidligt at arbejde med professionelle sangskrivere og producere.

“Jeg har været rigtig heldig at møde en masse mennesker, der har hjulpet mig med at navigere rundt i den her branche,” fortæller han.  

I 2.g møder han Birk Storm, som nu er hans producer. De finder hurtigt ud af, at de har en god kemi rent musikalsk, og siden da har de haft et tæt samarbejde:

“Vi joker nogle gange med, at vi har haft hinanden i røret hver dag i 4 år, og det tror jeg ikke engang er helt løgn.”

Nicklas er overbevist om, at deres samarbejde er grunden til, at hans musikkarriere har taget fart og forklarer, at Birk har været en stor hjælp:

“Forestil dig, at musikbranchen er ligesom at gå ned ad en lang vej med bind for øjnene, hvor der kommer alle mulige fælder, som du falder ned i. Birk har gået bag mig hele vejen og trukket mig op af disse fælder,” fortæller Nicklas og påpeger, at det er noget, alle up-coming artister har brug for.

Presset bliver større

I takt med at karrieren har vokset sig større, er ambitionsniveauet også blevet noget højere:

“Nu er det ikke nok at være Nicklas fra Hadsten, der synger godt og skriver nogle gode sange. Folk vil gerne opleve noget mere. Der er flere kritiske øjne.”

Det er for Nicklas en selvfølge, men han kan tydeligt mærke presset. Han er klar over, at han hele tiden skal levere mere. At han skal grave dybere i sig selv, for folk vil se den rigtige Nicklas.

“Der er grænser for, hvad man vil dele ud af, men man bliver belønnet af at give folk mulighed for at komme tæt på. Det er i virkeligheden det, vi allesammen gerne vil. Vi vil allesammen gerne ind til kernen af det menneske, vi ser op til.”

Ifølge Nicklas er vi alle meget ens og har de samme problematikker. Det kan man udtrykke klart og tydeligt i musikken, og det er derfor, at en sang kan gøre stort indtryk på folk.

Og for Nicklas kan det hårde arbejde sagtens betale sig. Han har blandt andet lige optrådt til velgørenhedsshowet ‘Charity Catwalk’ for Børneulykkesfonden og Legeheltene.

“Jeg synes, at det er fedt at mærke, at det giver mening, det jeg laver. At jeg bliver en personlighed og dermed kan gøre en forskel.”

Det er dét mål, han har arbejdet sig hen imod, og det selvsamme mål han stadig arbejder på.

På trods af at Nicklas nævner, at han altid har fået lov til at drømme stort i Hadsten, kunne han ikke se sig selv flytte tilbage:

“Det ville for mig være et tilbageskridt. Jeg kigger mere ud i verden,” siger han

Nu finder Nicklas tryghed i København og kan med det samme mærke, roen sænker sig, når han lander i København Lufthavn. For Nicklas er tryghed en væsentlig ting, hvilket han forklarer med, at han har været vant til trygheden i en lille by som Hadsten. Nicklas kommer også i Hadsten af og til, da hans mor stadig bor i byen. Han nævner, at det er rart at komme til Hadsten, for her kan han slappe helt af og holde en pause fra sit travle karriereliv.

Læs også første og sidste del af interviewet med Nicklas Sahl, der er lavet af Christina Bendix, der går på Hadsten Højskole.

Relaterede artikler