12. august 2022

Nu er Balderus for alvor et familieforetagende

Balderus, der ejes af Knud Silkjær, blev i 2020 for alvor et familieforetagende, da Knuds datter, Esther, blev ansat på kontoret. I forvejen var Knuds kone, Konni, også en del af firmaet, som blev etableret tilbage i 1984.

Hadsten har et mangfoldigt erhvervsliv, og blandt de mange virksomheder, finder man faktisk en del, der på den ene eller anden måde er familieejet. Nogle af dem, sætter vi her på ByensNyt fokus på løbende, og stiller blandt spørgsmålet om, hvordan det egentligt er, at arbejde sammen med sin familie. Denne gang er turen kommet til Balderus, der er beliggende i det sydlige Hadsten. Virksomheden beskæftiger sig med stoleflet, renovering af møbler samt møbelpolstring, og blev i 2020 forøget med endnu et familiemedlem, nemlig Esther, der er datter til Knud og Konni Silkjær.

”Vi havde talt om det i et stykke tid, at det godt kunne være oplagt, at få Esther til Balderus, når hun var færdig med sin uddannelse, da jeg følte at jeg brugte for meget tid på kontoret, i stedet for at være på værkstedet. Esther ringede dog en dag og spurgte, om det ikke kunne være en mulighed, at afslutte sin uddannelse hos Balderus, og det behøvede jeg ikke at overveje særlig lang tid”, kommer det storsmilende fra Knud, inden han fortsætter:

”Det har fungeret rigtig godt, og nu behøver jeg ikke have mit fokus på kontoret, fordi det ved jeg, at hun har styr på. Det var alt for drænende for mig, så det har virkelig været en lettelse, at Esther nu styrer kontoret”

Esther er færdiguddannet til februar, og er glad for at være kommet ”hjem”, og føler at hun er havnet det helt rette sted, hvor hun kan være med til at sætte sit eget præg på tingene. Samtidig er det en stor tilfredsstillelse for hende, at være en del af en virksomhed, hvor der sættes en ære i det produkt, der leveres til kunderne.

”Det har bare været rigtig godt at komme ”hjem”, og arbejde med noget af det, som jeg synes er rigtigt spændende. Jeg har jo nærmest siden barnsben været en del af virksomheden, hvor jeg tjente mine lommepenge ved at flette stole, men nu holder jeg mig til kontoret, det er der, jeg synes det er sjovest at være. Det er fantastisk, at det så er sådan, når nu chefen ikke synes det er sjovt at være på kontoret”, fortæller Esther.

Balderus er ikke færdig med at vokse

Balderus har eksisteret siden 1984, dog først med Knud i virksomheden fra 1992, hvor han blev ansat af den tidligere ejer, Leif Mortensen, der solgte virksomheden til Knud i 2005. Ud over stoleflet, som var det det hele startede med, så udfører virksomheden også møbelpolstring og renovering af møbler, og har ni medarbejdere på lønningslisten.

”Vi er jo nærmest blevet til Håndværkernes Hus”, kommer det grinende fra Knud. ”Vi er med tiden blevet en mellemstor virksomhed, som kan mange forskellige ting, og jeg håber på, at vi i de kommende år kan vokse lidt mere, så vi bliver en tre-fire mere, fordi så bliver det lige tanden sjovere, tror jeg”

Om Esther med tiden skal overtage virksomheden er endnu ikke afklaret, men som det ser ud lige nu, så ligger det ikke i kortene.

”Jeg har en idé om, at om fire år skal virksomheden gerne være, hvor vi kan kigge på, hvad der så skal ske. Der er flere forskellige muligheder som jeg ser det, blandt andet at jeg selv fortsætter med at have det overordnede blik, mens andre, f. eks. Esther, står for den daglige drift, og det kunne også være en udefra, der køber det hele, eller at personalet går sammen og driver det videre. Men det bliver en proces til den tid, som vi skal have rådgivning på, hvor jeg dog ikke ser Esther lige nu, som den oplagte førstemand”, vurderer Knud, og Esther er helt på linje med sin far:

”Jeg ser mig selv som en, der kan være med til at spille andre gode, så derfor er jeg ikke sikker på, at jeg vil være god til at være helt i front. Jeg er en god nummer to, og som det er lige nu, nok ikke den oplagte chef. Jeg har dog en stor kærlighed til Balderus, og derfor håber jeg selvfølgelig, at jeg også på sigt, kan være en del af Balderus, på den ene eller anden måde”

Og hvad så egentligt med Konni, sidder nogen måske og tænker, skulle vi ikke høre lidt om hende også? Jo, det skal I da, men hun får sin egen artikel, som kommer i løbet af ugen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler