28. marts 2023

Pioneren og ildsjælen Lars Toft Hansen er død

Mindeord

ByensNyt har i dag modtaget meddelelsen om, at ildsjælen og pioneren Lars Toft Hansen er gået bort 80 år gammel.

Efter et aktivt arbejds- og fritidsliv stiftede Lars Toft Hansen sammen med to venner i 2005 det digitale lokalmedie Pingvinnyt . Pingvinnyt var en pioner indenfor lokal, digital nyhedsformidling og Lars var utrættelig i forhold til at kaste lys på alle både små og store begivenheder i lokalområdet, først med udgangspunkt i – og med fokus på Hadsten og siden hen for hele Favrskov.

Lars Toft Hansen overtog over tid selv ejerskabet af Pingvinnyt og bevarede sit udgangspunkt om at drive et lokalmedie, hvor han stod i spidsen for en række af kompetente, frivillige kræfter, der her sammen med ham, så en stærk platform for lokal nyhedsformidling. En pioner, som vi her på ByensNyt bestemt ikke kan sige os fri for at have været inspireret af.

I årene før stiftelsen af Pingvinnyt og sideløbende hermed har Lars Toft, som han hed i daglig tale, med lune og stort engagement, været et aktivt Lions-medlem og en ildsjæl i håndboldklubben som både træner, holdleder, sponsor- og kampagnemand og hvor han bar titlen af æresmedlem. Herudover var han medinitiativtager til Hadsten Træf, idémand bag Modelbane Europa og meget mere.

Æret være Lars Toft Hansen minde

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler