18. maj 2024

Når vi klipper hundens klør…

ByensNyt har i samarbejde med Favrskov Dyreklinik oprettet en ny føljeton under titlen: Tips fra din dyrlæge. Her vil fagpersoner fra Favrskov Dyreklinik løbende give tips og tricks til dig der har dyr eller overvejer at få det. Det første tip handler om, hvordan man klipper hundens klør.

Langt de fleste hunde, bryder sig ikke om at få klippet deres kløer. Det kan bl.a. være fordi, de har oplevet det gør ondt, fordi det kilder, når man rører poterne eller fordi, de ikke har lært det fra hvalp af.

‘Mange hunde stresser, piber og ryster eller kan end da finde på at snappe ud’ fortæller Anne, som er ‘klo-klip specialist’ på Favrskov Dyreklinik og hun fortsætter: ‘Blodkar og nerver sidder yderligt i en hundenegl, så man kommer nemt til at klippe hul, og det gør altså ondt på hunden, og den husker den dårlige oplevelse til næste gang’.

Anne giver her 5 gode råd, du kan følge, hvis du vil klippe kløer på din hund:

1. Træn med hunden fra den er hvalp og hold træningen ved lige regelmæssigt

2. Klip 1-2 kløer ad gangen og tag så 1-2 kløer igen næste dag og så fremdeles, i stedet for at klippe alle kløer på een gang.

3. Klip lidt ad gangen og aldrig længere op, end at du ikke klipper hul på blodkar og nerver.

4. Tag et fast og roligt tag om poten. Hunde er kildne under tæerne, så har man forsigtige fingre, kilder det!

5. Brug ALTID masser af ros og godbidder efter hvert klip.

God fornøjelse 🙂

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler