24. maj 2024

No logo found

No logo found

5. C fra Rønbækskolen deltog i en teaterworkshop om demens og død

Det var teatertruppen Fluks, der i samarbejde med Favrskov Kommune opførte forestillingen “Væk” om demens, bedsteforældre, livet og døden

Eleverne var helt stille, da forestillingen blev opført og de fulgte intenst med, og det samme gjorde deres lærer Theresa Birck Knudsen og Rikke Randrup Skåning, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Favrskov Kommune.

Det er Teater Fluks første forestilling om demens i Favrskov Kommune, og Social- og Sundhedsudvalget har sammen med to andre kommuner søgt Socialstyrelsen om midler til at stable forestillingen på benene. Målgruppen er 3., 4. og 5. klasse, og med til forestillingen hører også en workshop, hvor de efterfølgende bearbejder den kunstneriske oplevelse. Der er dialog og læring i luften, og eleverne får tid til at reflektere over oplevelser og holdninger.

Elevernes lærer Theresa Birck Knudsen glæder sig over elevernes deltagelse og evne til at bidrage til emner som demens, død og minder: “Det er nogle relevante emner, der giver nogle gode snakke, og her viser de, at de er klar til at tage de snakke. Det med demens kan være svært at forstå, fordi den demente stadig er her og samtidig er helt væk som den person vi engang kendte. Teaterforestillingen og workshoppen får dem til at reflektere, og det er godt” fortæller hun i en pressemeddelelse fra Favrskov Kommune.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler