28. marts 2024

No logo found

No logo found

Fin flagdag i Hinnerup

Da alle veteraner i kommunen for fjede gang blev inviteret til flagdag blev det atter en gang en hyggelig formiddag med fokus på anerkendelse af de udsendtes indsats og en markering af dem der har betalt den højere pris.

Veteranerne tog sammen med et æreskommando fra hjemmeværnet, fanebærer fra soldaterforeninger og musikere fra Hinnerup Garden opstilling ved kommunens flagstang, hvor flaget blev hejst under sang og honnør, hvorefter borgmester Nils Borring holdt en kort hyldeststale.

Derefter gik delegationen til mindestenen for de faldne veteraner, hvor der blev holdt et øjebliks stilhed og sunget en efterårssang.

Efter den korte mindehøjtidelighed var veteranerne inviteret indenfor i Uhresalen til kaffe og brød, hvor også flere byrådsmedlemmer havde valgt at være til stede. Jeg talte i den sammenhæng med Anders G. Christensen (V) og Charlotte Green (C), som begge havde prioriteret at være til stede.

“Det er jo en lille ting at vise vores anerkendelse for veteranernes indsats” sagde Charlotte Green, der har været med et par gange før. “Enig” sagde Anders G. Christensen “Jeg synes både det er lidt højtideligt og rigtig hyggeligt, og så værdsætter jeg muligheden for at høre lidt om de oplevelser som flere af veteranerne har haft”

Borgmester Nils Borring uddelte familienetværkets børnemedalje til veteranernes børn for på den måde at anerkende de pårørendes afsavn under udsendelsen og det var fire stolte børn, der fik medaljen udleveret af borgmesteren.

Herefter var der foredrag ved Ingerlise Klaris, der tidligere har været udsendt som sygeplejerske i Felthospitalet i Helmand, Afghanistan.

Det var et spændende foredrag, der i dagens anledning og ikke mindst tilstedeværelsen af flere pårørenede og børn var renset for de værste billeder.

Formiddagens arrangement gav også mulighed for en god soldatersnak rundt ved bordene.

Stor anerkendelse til kommunen for at blive ved med at højtideligeholde dagen og for at hædre veteranernes indsats

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler