Hyggelige og festlige timer på Kastanjetorvet i Hinnerup midtby

Sidste lørdag den 23. april havde Djursland Bank kørt kaffebilen frem på Kastanjetorvet. Fra bagsmækken blev der serveret lækker kaffe.

Der var kø foran kaffebilen, da Byens Nyt kom forbi. Hvem ville ikke have en dejlig kop kaffe med lidt sødt til, som oven i købet var gratis? De ville de fleste voksne, mens de yngre kunne nyde Slush Ice og popcorn fra Hinnerup Optik.

Hvis man mere var til en kold fadøl, kunne man få den skænket af personale fra Bagergården i Hinnerup for en 20’er. Og for en ekstra 10’er kunne man blive den heldige vinder af en petit four fra Bagergården.

Blev man rigtig sulten, stod ildsjæle fra Lions Club klar med grillpølser med det hele.

Solen skinnede, og torvet summede af snak og hyggelig musik med rødder i amerikansk folk, country, skiffle og blues af det danske orkester Cottonfields med rødder i Koldingegnen.

Christina F’s tøjforretning i Storegade havde opstillet med borde og stativer med gode tilbud, som blev flittigt benyttet af de forbipasserende.

Normalt ligger torvet skjult og øde hen bag Christina F’s tøjforretning, Bagergården og Claus Hvass Tøjforretning. Eventen sidste lørdag var et forsøg på at skabe liv på torvet. Vi kan kun håbe på, at der kommer flere af sådanne initiativer.

Min familie og jeg flyttede fra Aarhus til Hinnerup i 2001. Ikke en eneste dag har vi fortrudt dette valg. Byen og dens omgivelser byder på mange aktiviteter og udfoldelsesmuligheder, som man deltage i eller bidrage til. Som skribent på ByensNyt vil jeg dele små artikler om store og små nyheder i 8382 med en mere personlig vinkel end en trænet journalist, der får besked fra redaktionen, hvad der skal skrives om. Jeg er uddannet kunsthistoriker, som jeg jobmæssigt har levet og fortsat lever af siden jeg blev færdiguddannet i 1989. Så jeg foretrækker de vinker, som er lidt skæve, lidt anderledes og lidt unikke. For de findes også i 8382.