15. juni 2024

Nu kan du lade din elbil hurtigt op i Hinnerup

Favrskov Kommune har sat hurtigladere op i centrum af de fire hovedbyer i kommunen. I Hinnerup finder du laderne på Østergade.

Det bliver mere og mere populært at køre elbil, og nu har du mulighed for at lade bilen op i både Hadsten, Hammel, Hinnerup og Ulstrup. Favrskov Kommune har nemlig opsat to hurtigladere i bymidterne i hver af kommunens hovedbyer.

I Hinnerup er de to hurtigladere opsat på Østergade 3, så man hurtigt kan lade bilen op, mens man køber ind, er til frisøren eller på biblioteket. En hurtiglader kan nemlig lade bilens batteri op langt hurtigere end en almindelig ladestander, og ifølge kommunen vil de hurtige opladere desuden understøtte besøgende og turister, der gør korte ophold i byerne. 

I hver by er der opsat to ladestandere, som hver har to ladeudtag. Det drejer sig om tre CSS-ladestik og et ChaDeMo-ladestik. Det gør det muligt for tre elbiler at lade op på samme tid, og derfor er der også reserveret tre parkeringspladser til formålet.

De nye hurtigladere er en del af Favrskov Kommunes strategi for ladeinfrastruktur, der skal gøre det nemt og attraktivt at køre elbil i Favrskov. Det er en af de i alt 57 konkrete klimaindsatser, der blev vedtaget af byrådet i efteråret 2022 som en del af Klimaplan 2050, der skal gøre Favrskov Kommune Co2-neutral i 2050.

Alle kan benytte ladestanderne. Man skal blot betale med sit betalingskort, og man behøver ikke abonnement eller app for at lade sin elbil på farten.

Du kan se alle ladestandere i kommunen på kortet her.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler