26. januar 2022

På nytårstur i Hinnerupskoven

På årets første søndag var der mange der valgte at bevæge sig ud i den skønne natur omkring Hinnerup for enten at brænde noget af julesulet af eller for blot at komme ud at nyde den dejlige natur.

Og hvor er der bare skønt i Hinnerup-skoven også på en gråvejrsdag. Vi tog os en god travetur rundt på skovens stier og mange lokale havde valgt at gøre det samme. Andre havde fundet moutainbiken frem og susede afsted på den specielt afmærkede MTB-rute, der med sine egne snoninger nærmest løber parallelt med travestierne, så cykelmotionisterne og de travende ikke generer hinanden.

Fuglelivet på ruten var mangfoldigt og vi bemærkede både skovskader, sangere og mejser og det er heller ikke sjældent at man støder på en fasan.

Dejligt var det også at se, at alle der denne dag havde valgt at tage hunden med på turen havde den i snor, så vildtet ikke blev støvet op af vildtløbende hunde. Når man har naturen lige uden for døren kan jeg godt forstå, at man benytter sig af den og bare afslutningen af ruten med hjemtur langs den snorlige Linen er jo en fornøjelse i sig selv.

På Linen kunne man lade tankerne falde tilbage til 1863, hvor grev Christian Emil KraghJuel-Vind-Frijs anlagde skovvejen så han fra Frijsenborg Slot via Linen kunne komme hurtigt til Hinnerup, så han kunne tage toget til København, når han havde brug for det. Og det havde han ofte da han på daværende tidspunkt sad i Landstinget, hvor han bl.a. fik ganske stor indflydelse på Grundlovens indhold.

Om det også var det de andre skovgængere havde i tankerne søndag eller om de efter juledagenes stress, jag og madmekka blot nød at få lidt frisk luft i en smuk natur melder historien ikke noget om. Men har du ikke selv gået en tur i den smukke skov, så kan det klart anbefales.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8382

Hinnerup
overcast clouds
6.6 ° C
7.2 °
5.9 °
83 %
8kmh
90 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
5 °
lør
10 °
søn
6 °