21. februar 2024

No logo found

No logo found

”Søftens vildeste hjerner” fra 6.a på Præstemarkskolen sejrede i Smart Parat Svar quizzen

”Søftens vildeste hjerner” vandt den lokale runde af den landsdækkende videns- og læsequiz Smart Parat Svar, der onsdag d. 6. december blev afholdt på Hadsten Bibliotek.

De dygtige elever dystede mod andre 6. klasser fra Favrskov Kommune i en nervepirrende dyst i paratviden om blandt andet danske sange, dinosaurer, rummet, udtryk i e-sport og året der gik.

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I Favrskov-runden dystede otte 6. klasser med hver sit hold på fem elever. ”Søftens vildeste hjerner” fra Præstemarkskolen skal nu repræsentere Favrskov Kommune i den regionale runde d. 10. januar 2024. Hvis de klarer sig rigtig godt, kan de gå videre til den store nationale finale, hvor der, ud over den eftertragtede titel som ’Danmarks klogeste 6. klasse’, er en præmie på 10.000 kr. på højkant.

Smart Parat Svar har eksisteret siden 2005 og drives af Aalborg Bibliotekerne og er desuden støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. Konkurrencens formål er at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler