21. maj 2024

No logo found

No logo found

Stor donation sikrer nyt udekøkken til Naturværket

Det har længe været et stort ønske for Naturværket i Hinnerup at få et udekøkken, og takket være en donation fra Friluftsrådet, er denne drøm nu tæt på at blive en realitet.

Friluftsrådet har uddelt over 20 millioner kroner til tiltag i forbindelse med friluftsliv, og heraf har Naturværket fået 80.000 kroner til det kommende udekøkken.

Naturværket er for personer med sociale, fysiske eller psykiske handicaps, der ønsker beskyttet beskæftigelse i naturen. Og det er netop i naturen, at afdelingsleder Ove Højer og socialpædagog Birgitte Dyreborg Mortensen er klar til at sætte ord på, hvorfor et udekøkken længe har stået på deres ønskeseddel.

“Vi laver bålmad hver torsdag året rundt, og hvor vi i sommersæsonen henter grøntsagerne i vores højbede og drivhus lige ved bålhytten. Og så skal vi gå indenfor, når vi skal skylle det hele, og det er i et lille køkken, der ikke er beregnet til et stort rykind. Så vi har længe ønsket os et udekøkken, så vi kan være ude og lave det hele. Det vil give et godt flow og få madlavningen til at hænge godt sammen. Vi sylter også vores grøntsager, laver sirup og syltetøj, rører dej til brød og kager, presser æbler til saft og laver smoothies”, siger Ove Højer og Birgitte Dyreborg Mortensen til Favrskov Kommunes hjemmeside, hvor du kan læse resten af artiklen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler