1. februar 2023

No logo found

No logo found

Ukrainske flygtninge fik en god oplevelse i Skandinavisk Dyrepark

59 ukrainske flygtninge fik en oplevelse ud over det sædvanlige, da de sammen med Ældre Sagen Hinnerup besøgte Skandinavisk Dyrepark.

”Her bagefter har jeg fået mange varme ord, og alle har været glade og taknemlige”, fortæller ukrainske Tetiana fra Hinnerup. Hun har boet i Danmark i 10 år og var tolk på udflugten.

”Ja, de var helt vilde med det, og det var specielt godt for børnene”, fortsætter Tetiana med begejstring og forklarer, at de fleste af familierne med børn til daglig bor på Skaghøj i Hammel.

”De har jo ikke selv bil, så de er afhængige af offentlig transport. Det kræver desuden, at du kender, og at der er busforbindelse til de steder, der kan være et besøg værd”, uddyber den ukrainske tolk.

Hele udflugten blev arrangeret af Ældre Sagen Hinnerup, der for nylig holdt 25 års jubilæum og i den anledning havde ønsket sig økonomiske donationer, som gjorde det muligt at gennemføre turen for de ukrainske flygtninge. Nana Bach Villadsen fra Favrskov Kommune hjalp med kontakt til deltagerne, og efterfølgende stillede De Grønne Busser en bus med chauffør til rådighed, og Skandinavisk Dyrepark gav gratis entré til alle og foderposer til børnene.

”Vi har selv ydet et tilskud på knapt 4.000 kroner, men det er en lille udgift, når jeg ser på alle de glade smil og det høje humør, der var på turen”, siger Hugo Strunge Frank, der som formand for Ældre Sagen Hinnerup selv var med som guide på udflugten sammen med Henrik Wiehe. Den gode stemning blev desuden markeret ved, at der blev sunget ukrainske sange både på vej ud og hjem med bussen, mens de yngste børn faldt i søvn efter en oplevelsesrig dag

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler