8. december 2023

1. december: Vi går “all in” på julen

Fra i dag og indtil juleaften, vil vi her på ByensNyt lave vores egen version af en julekalender, hvor vi sætter fokus på Hammels butikker og deres juletraditioner.

I dagens “afsnit” er det Lise Reese fra Nyt Syn Brilleriet i Østergade, der fortæller om sit forhold til julen, både i butikken og privaten. Lise bor i Viborg, men som hun udtrykker det, så er det egentlig bare der hun sover, fordi hun bruger det meste af hendes tid i Hammel, hvor hun har haft butik i 13 år.

“Vi går “all in” på julen altid, og det har vi gjort i alle 13 år. Vi har vores juletog i vinduet, der nærmest er blevet en klassiker, som vi ikke tør fjerne. Mange børn kommer allerede efter Halloween og spørger, hvornår det kommer op, så det har vi hvert år. Vi har altid dekorationer, nisser, julemænd og bare generel hygge med pebernødder og varm kakao”, lyder det fra Lise, der i år også disker op med underholdning de sidste tre søndage inden juleaften.

“Vi har arrangeret 3 juleevents selv, som kommer til at foregå ude på gaden. På søndag kommer Erik Særkjær med hans motorsav, og saver en fin træskulptur, og så går vi på gaden og serverer varme drikke og klejner i juletøj selvfølgelig. Ugen efter laver vi en julepavillon med Ketty Skou, hvor vi serverer gløgg og æbleskiver, og den 20. december slutter vi af med en julekoncert, hvor Ebbe Ringblom, der er professionel musiker, kommer og spiller. Det bliver min måde, at sige tak til byen, og give lidt tilbage, fordi for mig handler julen i høj grad mere om at give end at tage. Vi elsker december, der er faktisk for lidt jul, så vi burde have det mindst to gange om året”, kommer det grinende fra Lise.

Mange tænker måske ikke på brilleforretninger, når vi når til december, men i følge Lise, så er det en glimrende måned at være optiker i.

“December er mindst lige så god som alle andre måneder, hvor det tidligere måske var en måned med nedgang i omsætning. Jeg tror der er mange der gerne vil forære eller forkæle sig selv med et par nye briller, så man bliver frisk og smart. Vi har altid travlt, og vi har ikke tid til at sidde og skrive julekort, så december er en god måned på alle måder”, lyder det fra Lise Reese, der i år skal holde jul med sit barnebarn for første gang.

“Den mørke tid, er for mig også hyggetid, hvor det gælder om at være sammen og nyde de gode stunder. Jeg glæder mig meget til, at mine børn kommer hjem, og i år skal jeg holde jul for første gang med mit barnebarn, så det bliver bare en ekstra lækker jul denne gang”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler