27. maj 2024

11. dec: “Ikke så meget glimmer i år”

For langt de fleste, står den ikke på de traditionelle julefrokoster i år, hverken med arbejdet, venner og familie, og det kan mærkes på typen af tøj der sælges. Glimmer er yt, komfort er in.

Der er ikke lagt i ovnen til fest og farver denne jul, så festtøjet er ikke i så høj kurs, men det dæmper dog ikke købetrangen hos kunderne i BelFam i Hammel.

“Vi kan godt mærke, at det er ikke så meget glimmer i år vi sælger, og heldigvis har vi heller ikke så meget af det på hylderne. Det er mere det komfortable, varme tøj, der bliver solgt. Vi kan også se, at kunderne køber lidt ekstra til sig selv, så december er også tiden til selvforkælelse, helt klart”, lyder det fra Pia, der er indehaver af BelFam, der allerede har spottet, hvad der bliver årets julehit:

“Strikveste bliver årets julehit, det ligger helt fast. Dem sælger vi mange af, og de passer jo også godt til årstiden, så ud over at det er smart, så giver det også lidt varme”

Hun har ikke selv de store juletraditioner, men har et par enkelte i butikken, som helst skal overholdes, for at det bliver en god jul.

“Vi har nogle bestemte ting som vi skal have spist, inden det er jul her i butikken, så det er vigtigt. Og så har vi også nogle mandlige kunder, der plejer at komme, og det er også blevet en tradition. Har vi ikke set dem i løbet af december, så plejer vi lige at prikke til deres koner, så de kan få sendt deres mænd af sted”, kommer det med et grin fra Pia, der selv skal arbejde det meste af december:

“Jeg har en enkelt søndag, hvor jeg holder fri, og tager i skoven og fælder juletræ, men ellers står den på arbejde, det kan man vel nærmest også kalde en tradition”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler