23. september 2023

160 elever fra Skovvangskolen planter ny skov ved skolen

På et grønt areal ved Skovvangsskolen i Hammel har 160 skolebørn plantet landets største Miyawaki-skov. 

Skoven, der er plantet efter et særligt japansk princip, er Favrskov Kommunes seneste initiativ til at bevare og forbedre biodiversiteten. Skoven vil derudover fungere som et udendørs læringsrum for skolens børn.

Miyawaki-skove, også kaldet miniskove og 2030-skove, er små skove, hvor træerne er plantet meget tættere end i en konventionel skov, og hvor der er brugt mange flere forskellige træarter end normalt. Denne særlige plantningsmetode gør, at disse skove vokser op til ti gange så hurtigt, binder op til 40 gange så meget CO2 og generer op til 100 gange så meget biodiversitet som en almindelig skov.

Borgmester i Favrskov Kommune, Lars Storgaard, gav skolens elever en hånd, da de første træer til den nye skov skulle plantes. 

“Det er fantastisk at se alle de nye og spændende initiativer, der sættes i gang rundt omkring, både her i Favrskov og på landsplan. Den her lille superskov, som vi planter i dag, kommer til at bidrage positivt på så mange forskellige planer”, lyder det fra borgmesteren i en pressemeddelelse.

Foto: Favrskov Kommune

Miyawaki-skoven i Hammel bliver Danmarks hidtil største skov af denne type. Der er i alt plantet 4.500 træer, buske og urter fordelt på 35 forskellige arter på et areal på kun 1.500 m2. Normalt ville det antal planter blive fordelt på 10.000 m2.

Skoven er blevet til i et samarbejde mellem Favrskov Kommunes naturvejledning og Skovvangskolen, og træerne til skoven er doneret af den almennyttige organisation Plant et Træ. Jens Døssing, der er landsformand for Plant et Træ, og Lone Hollensen fra virksomheden HKScan, der har sponseret træerne, deltog også ved plantningen.

“Det er simpelthen så fedt at være til et arrangement som det her. At se børnene suse rundt og plante tusindvis af træer, som om kort tid bliver til en skov, som de selv kan gå på opdagelse i, det er præcis det, som vores organisation er sat i verden for”, lyder det fra Jens Døssing fra Plant et Træ.

Favrskov Kommune og Plant et Træ har udover samarbejdet om Miyawaki-skoven tidligere på året indgået en stor samarbejdsaftale, der sikrer kommunen op til 40.000 nye træer hvert år i fem år. Træerne skal være med til at realisere Favrskov Kommunes mål om at rejse 521 hektar ny skov inden udgangen af 2030. 

Foto: Favrskov Kommune
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler