19. maj 2024

21. dec: InSide ser frem mod 2021

Året har budt på udfordringer for Kulturhuset InSide i Hammel, som har været hårdt ramt af restriktioner, men som alligevel har formået at få kulturen ud til borgerne i 8450, en ny forpagter af caféen er også kommet på plads, og så endte året med endnu en nedlukning.

Det har været lidt af en rutsjebanetur for InSide, hvor der har været meget at forholde sig til, både med nye regler, aflysninger, ny forpagter samt nedlukning i marts og april og nu endnu en tur, hvor alt, bortset fra Sundhedshuset samt Take-Away i Café Inside, er lukket ned. Det er et trist og anderledes syn, der møder en, når man kommer ind i huset store hall.

“Det har været et år, hvor alt er vendt på hovedet, hvor vi har skulle forholde os til mange forskellige ting siden marts. Vi har ikke på sammen måde som vanlig, kunne lave kultur og bibliotek, og det har da til tider været frustrerende. Heldigvis har vi også fået gennemført nogle arrangementer og koncerter i efteråret, og jeg synes faktisk at det, under de forhold vi har haft, er gået godt på den front”, fortæller Lene Bjarke Skov til ByensNyt, og tilføjer:

“Vi har kunnet mærke, at folk har været glade for de ting, som vi har formået at afholde, og jeg synes at dem der bruger huset, har været gode til at indrette sig efter de nye forhold, og navigere i det på en rigtig fin måde”

Tidligere på året kastede den tidligere forpagter af caféen i InSide, Lina, håndklædet i ringen, og opsagde sin forpagtning, hvorefter at Flemming Kristiansen fra Pøt Mølle trådte til som midlertidig forpagter. Da forpagtningen i efteråret kom i udbud, var Flemming selv i tvivl om han skulle byde ind som fast forpagter, men endte med at gøre det, og kunne i november blive præsenteret som forpagter. Noget som Lene Skov er meget glad for.

“Det var rigtig godt, at vi fik en ny forpagter på plads, og jeg er sikker på, at det nok skal blive godt med Flemming. Vi kender jo allerede hinanden, og begge parter ved derfor, hvad man går ind til, hvilket uden tvivl kommer til at gøre opstarten uproblematisk. Jeg glæder mig til, at vi forhåbentlig snart kan lægge fra land og lave noget mere, og her bliver caféen en vigtig medspiller, som vi kommer til at lave mange gode ting med”, siger Lene.

Lige nu er man ved at kigge frem mod det kommende år, men Lene Skov erkender, at der er mange ubekendte faktorer, og hun er spændt på at se, hvordan det kommende år bliver.

“Vi var godt i gang med at få forårsprogrammet på plads, men det er klart, at lige nu er vi spændte på, hvad der kan gennemføres, og venter nok med at sætte de sidste underskrifter, hvis det er muligt, fordi det hele er så usikkert, men jeg håber og tror, at 2021 bliver meget bedre end 2020, fordi det trænger vi virkelig til”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler