22. maj 2024

3. bind om folk fra Hammel-kanten udkommer snart

Det lille Hammel-forlag AKKA er klar med endnu en portrætbog ”Folk fra Hammel-kanten 3”, hvor man kan læse om kendte folk fra Hammel og omegn. 

Bogen fortæller blandt andet om tre mænd, som kun var midt i 20’erne, da de overtog deres fars forretning. Det var Poul Lauridsen, som efter nogle år som købmand, først drev cafeteria sammen med sin hustru og siden uddannede sig til ejendomsmægler. Jørgen Hegaard overtog en købmandsbutik efter sin far, og butikken udviklede sig til en Matas butik. Også Hans Edvard Petersen overtog en forretning efter sin far og blev dermed tredje generations sadelmager i Hammel. 

”Folk fra Hammel-kanten 3” er en portrætbog om nogle af de mennesker, der har sat sit præg på udviklingen af Hammel-området gennem årene, både dem der stod forrest, og dem der lidt mere anonymt var med på sidelinjen. 

Blandt dem, som har været med til at tegne de store streger for byens udvikling, er de tidligere byrådsmedlemmer Birgit Mikkelsen, Marianne Saxtoft, Hans Lang, Hans Jensen og Christian Møller-Nielsen samt nuværende borgmester Nils Borring. 

Som i de to tidligere bøger er der også i denne portrætter af folk, som har gjort en stor frivillig indsats i det lokale foreningsliv eller som landsbyernes repræsentanter i Hammel Kommunes eller Favrskov Kommunes Landsbyråd. 

”Det har ligget mig meget på sinde, at bogen også fortæller om folk fra landsbyerne omkring Hammel,” fortæller formanden for AKKAs bestyrelse Poul Nørgaard Jensen i en pressemeddelelse fra forlaget.

Redaktør på bogen er mangeårig journalist på Århus Stiftstidende Hanne Bliksted, og administrator og primusmotor på hjemmesiden hammel-billeder.dk Flemming Byg har stået for layout. 

Da AKKA i november 2019 udgav ”Folk fra Hammel-kanten 1”, var det så en stor succes, at de første 500 eksemplarer meget hurtigt blev udsolgt. Bog nr. to blev trykt i 700 eksemplarer, og nr. tre udkommer i 600 eksemplarer.

AKKA er et selvstændigt forlag, der drives i tæt samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Hammel. Forlaget udgiver lokalhistoriske publikationer om Hammel og omegn.

Forlaget blev stiftet i 1985 af tidligere leder af Lokalhistorisk Arkiv, Arne Gammelgaard, tidligere lærer Kaj Nielsen, daværende leder af Hammel Bibliotek, Karin Madsen og daværende informationschef i Sparekassen Hammel Alex Hilton, deraf akronymet AKKA. Forlagets første udgivelse var Arne Gammelgaards bog ”Grever og godtfolk”.  

”Folk fra Hammel-kanten 3” kan købes i Hammel Boghandel fra 20. november.  Pris 200 kr. 

Den kan også forudbestilles hos Ole Nørgaard på

ole_noergaard@hotmail.com

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler