31. januar 2023

3. dec.: Den største måned på året – den er ikke længere

I tredje afsnit af vores julerundtur i 8450 Hammel, er vi kommet til Hammel Guld, Sølv og Ure, hvor julen og december har en helt central plads. Det er nemlig den klart vigtigste tid på året, og her sættes alle sejl til.

At december er en vigtig årstid for detailhandlen, kan Claus Leth Pedersen skrive under på. For hans forretning, er det ubetinget den bedste måned på året, og den der afgør, om året bliver godt eller rigtig godt.

“Det er den største måned på året, den er ikke længere. Det er en måned med meget arbejde, og mange timer i butikken, men også en glad og spændende tid, og til tider også angstprovokerende, fordi det er her vi skal hente det, vi skal bygge på til næste år. Så det er en vigtig måned, ingen tvivl om det, og lige nu ser det grundlæggende fint ud”, fastslår Claus Leth Pedersen, der ejer Hammel Guld, Sølv og Ure.

Og har den erfarne guldsmed så et bud på årets julehit?

“Lige for tiden sælger vi rigtig meget af et mærke der hedder “Månesten”, faktisk så meget, at vi næsten ikke kan følge med, så det er nok et godt bud på et julehit. Det er et forholdsvis ungt mærke, der startede for ti år siden, og har fået utrolig godt fat, især blandt de lidt yngre, og vi sælger alt det vi kan få hjem”, lyder den glade melding fra Claus.

Månesten er et populært mærke, men også klassikerne fra blandt andet Kay Bojesen er at finde i butikken i Østergade

Er der overhovedet tid til selv at nyde, at det er december og snart jul?

“Det bliver en travl måned, og så kan vi puste lidt ud den 23. december og slappe af et par dage, før det så går løs igen, så her i butikken er december en travl, men god tid. Vi kan slappe lidt mere af, når vi kommer et stykke ind i januar”, fortæller han, og sender samtidig en tanke til sine trofaste kunder, der har bakket ham op i et omskifteligt år.

“Det ser ud til, at vi kommer godt ud af 2020, hvis julen bliver som den plejer. Så jeg skal ikke klage, selvom at det da bestemt har været et underligt år. Det var noget op ad bakke i de tolv uger, hvor jeg var her alene i foråret, men jeg havde god opbakning fra byen og mange af mine trofaste kunder var jævnligt forbi, for at høre om jeg var ok. Det varmede, og det viser at her i byen, der står vi sammen”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler