17. juni 2024

6. A fra Søndervangskolen var en tur i smedeværkstedet på Østervangskolen

Normalt er det dansk, matematik, engelsk og andre boglige fag der er på programmet, når 6. a fra Søndervangskolen i Hammel møder ind, men forleden stod den på udflugt til Hadsten, hvor smedjen på Østervangskolen var dagens mål.

Peter Møller, der er pædagog på Østervangskolen, står for undervisningen, og der bliver lyttet, når han giver råd og vejledning og ikke mindst kigget med, når han viser, hvad de skal gøre.

Margit Henriksen er lærer i dansk og tysk på Søndervangskolen i Hammel, og det er hendes første besøg i smedjen.

“Det er et tilbud i forbindelse med Åben Skole, og vi er heldige med det her sted, hvor eleverne får hands on og prøver noget, de aldrig har prøvet før. Det spiller fint sammen med faget Håndværk og Design og vores innovative tilgang i Makerspace. Her bliver det meget håndgribeligt, og for nogle kan det virke voldsomt med ilden og de høje lyde. Vi har også projektet med ’Byg et hus’, hvor de igennem flere klassetrin prøver at bygge og indrette et hus i miniformat. Måske sætter det hele en spire i dem til, hvad de skal bagefter, så de tænker mere bredt over deres ønsker og muligheder, lyder det fra Margit Henriksen”, der hjælper en af grupperne med at banke med hammeren på det opvarmede jern, til Favrskov Kommunes hjemmeside, hvor du kan læse resten af den fine artikel om udflugten til smedjen.

Foto: Favrskov Kommune
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler