28. oktober 2021

Årets Hammel Hestemarked blev stor succes

Normalt plejer arrangørerne af Hammel Hestemarked at bruge 6-7 måneder på at få det hele på plads, men i år havde man kun noget der mindede om 6-8 uger på grund af Corona-situationen. Det til trods blev markedet en kæmpe succes med masser af mennesker alle dagene.

Når man kun har et par måneder, endda kombineret med sommerferie, til at arrangere et marked af den størrelse, som Hammel Hestemarked har, så har man travlt, men man nåede det hele til tiden, og fik stablet et flot og veltilrettelagt marked på benene, og det er næstformand for hestemarkedet, Allan Bo Andresen, rigtig glad for.

“Det er gået over al forventning. Vi havde svært ved at forudsige, hvor mange der ville komme, men et godt bud er, at godt 50.000 mennesker har været til marked i Hammel hen over weekenden, så det må siges at være mere end godkendt. I år var det hele udenfor, hvor vi jo normalt bruger Arenaen til halbal, men det turde vi ikke satse på i år, og også denne del gik godt, så selvom at der hist og pist har været nogle småfejl, så kan vi vist godt tillade os at kalde det en succes”, siger Allan til ByensNyt og tilføjer:

“Igen i år har de frivillige trukket et helt enormt læs, og uden dem, var der ikke noget marked. Grundet den korte tid til at finde folk, har vi haft lidt svært ved at finde nok frivillige, men her har mange trådt til, og givet en ekstra hånd når der har været pres på, så stor respekt for det”

Allan Bo Andresen har haft nok at se til, for at få det hele til at gå op i en højere enhed, og selvom at de nu fik set, at man godt kan nå det på forholdsvis kort tid, så er det ikke en model, der skal videreføres.

“Der har virkelig været tryk på, og nok også lige rigeligt, så det bliver ikke en model vi kører videre med, det tør jeg godt love. Mange ting har også været svære at få fat på, netop fordi vi har været så sent ude, samtidig med at der jo for alvor er kommet gang i Danmark. Bare sådan noget som toiletvogne og hegn har været svært at opdrive, fordi der er så meget byggeri i gang over det hele, så næste år begynder vi at planlægge som normalt”

Godt 500 deltog i Frijsenborg Løbet der fandt sted torsdag aften

Mange får glæde af et muligt overskud

Det er Hammel GF der arrangerer Hammel Hestemarked, og det er også primært deres medlemmer der er frivillige til markedet. Overskuddet, som endnu ikke er gjort op, bliver fordelt mellem de afdelinger der har leveret mandskab, mens også Hammel Idrætscenter og Hammel Handel får glæde af pengene.

“Vi blokerer for det meste i Hammel Idrætscenter, så der betaler vi noget kompensation til dem for mistet omsætning, og så giver vi også penge til Hammel Handels julebelysning, så det kan se godt ud, og så fordeles resten mellem afdelingerne i HGF ud fra en fordelingsnøgle. Så rigtig mange får glæde af pengene”, konstaterer Allan Bo Andresen.

Masser af gæster havde fundet vej søndag
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
broken clouds
13.6 ° C
15.4 °
12.2 °
78 %
5.9kmh
72 %
tors
13 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °