28. oktober 2021

Asger fik vist traktoren fra 1949 frem i Svenstrup

Lørdag formiddag og eftermiddag, var der veteranpløjestævne i Svenstrup, hvor 12 flotte traktorer viste deres formåen ud i kunsten at pløje en mark. Det havde lokket mange mennesker til Svenstrup, på en dag med høj sol og en lun temperatur.

For at kunne deltage, skal man have en traktor der er mindst 30 år gammel, og i den kategori havde Asger Møllers traktor, en John Deere fra 1949, ingen problemer med være med. Asger har været med siden stævnets start for godt 12 år siden, men har dog overladt førersædet til sin søn for fem-seks år siden, og nyder stadig at komme til det årlige stævne, der denne gang blev afholdt i Svenstrup uden for Hammel.

“Jeg hentede traktoren i Sverige engang i 80´erne og kørte den selv hjem. Først med færgen fra Linnham til Dragør, ind gennem København og så ned over Sjælland, Fyn og Jylland. Der er ikke mange tilbage af den slags, og jeg tror kun der er to i Danmark”, fortæller Asger, der tidligere ejede Lading Maskinforretning og selv har lagt marker til stævnet tidligere. Disse er dog forpagtet ud til en ung landmandskvinde.

Han har godt 10 andre traktorer af forskellig slags, men grundet sin alder, er det begrænset, hvor meget han får kørt på dem. Han hopper dog op, til ære for ByensNyts udsendte, og tænder den fine traktor, efter sønnen er gået til frokost. En proces der tager godt et minut, og som først starter en benzinmotor, hvorefter dieselmotoren slås til.

Den ene af dagens arrangører, Frode Jensen, var godt tilfreds med afviklingen af stævnet, og glædede sig over det flotte fremmøde fra folk fra nær og fjern, da ByensNyt fangede ham på traktoren.

“Det ser ud til at være en stor succes, og jeg er glad for, at så mange er kommet. Folk er kommet lige fra start af, og mange har set på Facebook, at der var stævne i dag, blandt andet min kones fætter, der er kommet helt fra Vejle. Der er også godt gang i salget af øl og pølser, så det er virkelig en god dag”, fortæller Frode, der også fornemmer, at han personligt er kommet godt fra start med sin pløjning, inden der kaldes til frokost.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
scattered clouds
11 ° C
11.7 °
10.5 °
86 %
5.4kmh
37 %
tors
11 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °