17. juni 2024

Bach-Valeur: Det bliver lækkert når det står færdigt

I Svenstrup, lige uden for Hammel, har de en gammel og lidt slidt fodboldbane, der førhen rummede det lokale fodboldhold, men som nu, mest af alt, blot er en græsmark som trænger til en kærlig hånd. Og det er lige præcis det den snart får, da der er spændende planer på tegnebrættet.

Det er efterhånden nogle år siden, at stadion i Svenstrup er blevet brugt til det, det oprindeligt var tiltænkt til, nemlig fodboldkampe, og i stedet står den lidt og forfalder, hvilket også gør sig gældende for omklædningsrummene lige ved siden af. Det skal dog snart være slut, og går det hele efter planen, så kan man snart komme i gang med at lave banen om, så den kan få nyt liv.

Det er dog ikke fodbold der skal spilles mest på den store plæne i Svenstrup, men til gengæld bliver der et masse nye muligheder, så man vel nærmest godt kan kalde det for en multibane.

“Vi har fundraiset godt en million kroner til forskellige ting her på Svenstrup Stadion, hvor vi blandt andet kommer til at lave en legeplads, en petanquebane, en bålhytte og to shelters samt en lille dam. Det jord man graver ud, skal bruges til at lave noget kupering bagerst på pladsen, hvor der kommer træer og bærbuske, og så får vi også lavet en Panna-bane, som er en lille indhegnet fodboldbane, hvor tre-fire kan spille, så der er gang i ret mange ting. Det bliver lækkert når det står færdigt, og noget helt andet, end det vi har nu”, fortæller Birgit Bach-Valeur, der har været særdeles aktiv for at hente de mange penge hjem.

Pengene er blandt andet kommet via fonde og LAG Randers-Favrskov, hvor sidstnævnte har doneret hele 350.000 kroner. LAG står for Lokal Aktionsgruppe og har fokus på at støtte op omkring landdistriktsudvikling og er finansieret af EU, og her har man mulighed for at søge midler der blandt andet er til gavn for lokalbefolkningen og med til at tiltrække og fastholde unge og børnefamilierne i området.

“Vi havde oprindeligt samlet 250.000 kroner ind, der skulle bruges til bålhytte og shelters, men så fik vi muligheden for at søge penge gennem LAG Randers-Favrskov med et projekt til 750.000 kroner, hvor vi så selv har fundet halvdelen af pengene. Vi skal også have lavet de gamle omklædningsrum om, så når man overnatter i en shelter, kan man benytte toiletterne, og så skal vi have lavet et grovkøkken som vi kan bruge til diverse arrangementer i Svenstrup, således at vi som by også bruger området sammen”.

Det er byens Borgerforening der står for projektet, og går det hele efter planen, så står den nye park klar om et års tid.

Det gamle klubhus ses i baggrunden og bålhytten til venstre skal ind på selve pladsen i den kommende periode
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler