21. februar 2024

Bæredygtige juletræer skal pynte i Hammel midtby

Måske har du bemærket, at de små grantræer, der normalt står i Østergade ved juletid, ikke er kommet op i år. Det er der en ganske god grund til, som tilmed er klimavenlig.

Det er Hammel Handel & Erhverv der står for oppyntningen af midtbyen i forbindelse med julen, herunder julebelysning og grantræer. Julebelysningen er i år på normalt niveau, efter sidste års energikrise, hvor der af den grund blev sparet på en del af belysningen. Til gengæld er de små juletræer ikke kommet til Hammel i år, og det er der en ganske god grund til. Juleudvalget i foreningen har nemlig besluttet, at man i stedet vil opfordre byens borgere til at lave deres egne bæredygtige juletræer, og så hænge dem op i midtbyen efterfølgende, så så mange som muligt kan få glæde af dem.

De første er allerede kommet op, lavet af Vivian Steensig og hendes dagplejebørn, mens også Nyt Syn Brilleriet har været i gang med at lave deres version af et bæredygtigt juletræ.

Foto: Lise Reese

“I juleudvalget syntes vi, at der skulle ske noget nyt i år, og så blev vi enige om, at det kunne være sjovt og hyggeligt, hvis vi kunne få folk i Hammel til at hjælpe til. Det endte så med idéen om bæredygtige juletræer, og vi håber at rigtig mange har lyst og tid til at være med, og man kan allerede nu få lidt inspiration, hvis man kigger forbi Østergade. På fredag kommer der flere dagplejere og børn og pynter op, og sammen med vores nisselandskaber, der også er lavet af genbrugsmaterialer, så giver vi et lille indspark til en mere bæredygtig december måned”, lyder det fra Lise Reese, der er formand for Hammel Handel & Erhverv og indehaver af Nyt Syn Brilleriet og tilføjer:

“Konceptet går i al enkelhed ud på at bruge-eller genbruge- ting og materialer til “træet” som du allerede har i dine gemmer eller i haven. Om du f. eks. maler og fletter hjerter af gamle poser og aviser eller samle alle dine grene og bruger dem, ja det er op til dig.
Vi håber mange vil komme og hjælpe os med en ny form for genbrugsjul ved alle lygtepælene i centrum til glæde og inspiration for alle. På lørdag og søndag fra kl. 11, er der desuden en gratis mini-pulled pork burger til de første 200 handlende med en bon fra Max Vium, der er tidligere verdensmester i grill”.

Foto: Lise Reese
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler