24. maj 2024

Beboermøder behøver på ingen måder at være kedelige – bare spørg på Sall Friplejehjem

Bor man til leje i en boligforening, så har man måske været med til beboermøde i afdelingen en onsdag aften, hvor man måske hellere ville sidde derhjemme og hygge sig med sin familie. På Sall Friplejehjem har de taget beboermøder til et nyt niveau, som man nærmere ikke vil hjem fra.

Den sidste onsdag i måneden afholde de beboermøde på Sall Friplejehjem, og her er der fokus på hygge og god mad. Der bliver nemlig serveret en lækker middag med dertil hørende drikkevarer og kaffe, således at det bliver et festlig indslag i hverdagen for beboerne på plejehjemmet.

“Vi benytter enhver lejlighed til at lave en lille fest, så den dag er det blevet en del af vores tradition at servere en tre retters festmiddag og hvad dertil hører. Det er vigtigt for os, at inddrage beboerne og holder dem orienteret om livet på og omkring plejehjemmet. På beboermødet informerer jeg om, hvad der rører sig rundt omkring. Det kan f.eks. være nye tiltag i huset, Coronarestriktioner, nyt i forhold til beboere og personale, kommende aktiviteter osv. Pedellen har som regel også et par ord at sige specielt om udearealerne og dyrene. På mødet har beboerne mulighed for at komme med deres respons, input og ønsker til f.eks. maden, aktiviteterne, arbejdsgange eller hvad der lige ligger dem på hjertet”, fortæller Gitte Kynde, der er forstander på plejehjemmet i Sall.

Gitte fortæller, ar det trods den massive smitte med Corona, er lykkedes at opretholde en god hverdag og faktisk holde smitten ude af plejehjemmet, således at ingen af beboerne har været smittet endnu.

“Vi har været heldige at undgå Corona blandt beboerne, dog har vi nogle medarbejder der har/har haft eller har været i nærkontakt i husstanden, så der har været lidt udfordringer ift. vagtplaner. Heldigvis har vi kunne dække vagterne med vores egne medarbejder, det har selvfølgelig krævet lidt planlægning og ikke mindst fleksibilitet i medarbejdergruppen. Det er trods de mange udfordringer, lykkedes os at holde gang i aktiviteterne og bevare det gode humør”, lyder det det fra Gitte.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler