17. juni 2024

Birthe Randklit skaber glæde til fester over hele landet

Er festsange på vej ud? Ikke hvis du spørger Birthe Randklit, der gennem mange år har skrevet fest og lejlighedssange, og igen i år oplever stor efterspørgsel på hendes kompetencer ud i kunsten at skrive sange der rammer plet.

Birthe Randklit har gennem hendes firma, Randklit Songs, leveret sange til enhver lejlighed gennem mange år, og hun kan igen i år konstatere, at der er bud efter hendes evner til at sætte ord til kendte melodier, som alle kan synge med på. 

”Jeg ligger nærmest vandret lige for tiden, fordi der kommer så mange bestillinger på sange, ikke bare fra folk i Hammel, men fra stort set det meste af landet, hvilket jeg er så glad og taknemmelig over. Så festsange lever i bedste velgående, og lidt mere til”, kommer det storsmilende fra rimsmeden fra Hammel, der tilføjer:

”For nylig fik jeg en ret sjov opgave fra en politiker, der gerne ville have et læserbrev lavet som en sang, så vedkommende kunne synge sit budskab, så det er ikke kun festsange jeg kreerer, og jeg nyder at der er alsidighed i jobbet som tekstforfatter”

”Har fået lavet 2 sang ved dig og hver gang sætter du hovedpersonen (konfirmanden) i centrum. Tager tid til at snakke, så man kommer i dybden med oplevelser og minder.Man kan se, hvordan en sang fra dig bringer lykke og smil ved gæsterne”, citat fra tilfreds kunde.

Birthe får ofte en snak med dem der bestiller sangen omkring, hvilken person det er, og hvad sangen skal komme omkring, og så går hun ellers i gang med at forfatte, og, ser det ud til, til stor begejstring for modtagerne.

”Jeg annoncerer på Facebook, at jeg skriver sange, men ellers er det via anbefalinger langt hen ad vejen, at jeg får mine bestillinger, så noget kunne godt tyde på, at folk kan lide det jeg laver. Jeg nyder, at kunne være med til at gøre festdagen ekstra god, og derfor sætter jeg en stor ære i, at sangen rammer plet og at personen der modtager den, føler at der er tænkt over tingene og kan se sig selv i teksten”

Birthe har en travlt og alsidig hverdag, hvor hun blandt andet sørger for at mange, både i Danmark og Europa, får friske forsyninger af hvedegræssaft som hun sender fra sit lager i Hammel. Derudover er hun også kostvejleder og har et jumping fitness studio sammen med sin datter, så der er nok at se til, og hun bruger sangskrivningen til at koble af med.

”Jeg har en afvekslende hverdag, hvor der er nok at se til. Jeg slapper virkelig af, når jeg går i gang med at skrive tekster, så det er et frirum for mig, hvor jeg kan fordybe mig, og det sætter jeg stor pris på og noget som jeg på ingen måder kan undvære. Det holder min krøllede hjerne i gang, og så er det bare en glæde, at jeg kan være med til at skabe gode minder for så mange mennesker”, lyder det positive budskab fra Birthe Randklit.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler