22. september 2021

Borring: Den største folkefest i Favrskov

I går aftes åbnede det traditionsrige Hammel Hestemarked, som officielt blev åbnet af Favrskov Kommunes borgmester, Nils Borring, der holdt sin tale i Hestestalden først på aftenen.

ByenNyt talte med Nils Borring inden talen, mens Frijsenborg Løbet stadig fik løbere ind over målstregen, og spurgte ind til, hvad Hammel Hestemarked har af betydning, ikke bare for Hammel, men for Favrskov Kommune som er sponsor på arrangementet.

“Hammel Hestemarked er den største folkefest i Favrskov Kommune, hvor der i løbet af weekenden normalt kommer et sted mellem 40.000-45.000 mennesker, så det er ikke bare folk fra kommunen, men hele midtjylland der deltager i festlighederne, så markedet har stor betydning. Det er et marked for alle, hvor der både er tivoli, kræmmermarked, øltelte og god musik, ikke så mange heste længere, så der er lidt for enhver smag og alle aldersgrupper”, siger Nils Borring.

Han har selv kommet på markedet siden han var dreng, så for ham personligt betyder Hammel Hestemarked også en masse, og han mindes med glæde, da han var konduktør i Hammeltoget, der tidligere kørte rundt i gaderne i Hammel.

“Jeg har været med siden jeg var en dreng, hvor jeg var konduktør på Hammeltoget, der kørte rundt i gaderne, hvor handelslivet var en mere aktiv del af markedet. Det er et sted, hvor man møder dem man kender, og så bruger vi i Socialdemokratiet jo også markedet her i den gryende valgkamp, hvor vi sammen med de andre partier er at finde på markedet. Vi er altid repræsenteret, og det er et godt sted at få en snak med folk på en uformel måder”, fortæller borgmesteren og tilføjer:

“Jeg så at Hammel Hundeskov og spejderne har en stand i år, så det er mange forskellige der er med, og det er jo et vindue for foreningerne til at lave markedsføring og møde nye, kommende medlemmer”

Favrskov Kommune betaler i år 15.000 kroner i markedsføringsstøtte til markedet, som man får forskellig eksponering for, og som Nils Borring bemærkede med et smil undervejs i samtalen, så fik man også ekstra eksponering gennem Frijsenborg Løbet, hvor man havde 92 tilmeldte fra kommunen med, og hver gang en løber passerede målstregen, så blev ens holdnavn også nævnt.

Efter Nils Borrings tale i Hestestalden, overtog John Mogensen Live scenen i det fyldte telt. Foto: Simon Sundgaard
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
11.2 ° C
12.9 °
9.6 °
93 %
4.2kmh
100 %
ons
18 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
15 °
søn
15 °