27. maj 2024

ByensNyt beklager video

I torsdags bragte vi på ByensNyts facebookside en video omkring Hammel Handels event “Verdenskortet”, hvor formand for Hammel Handel, Lise Reese, var udklædt som en senegaleser, da hendes butik repræsenterede Senegal denne dag.

Valget af land og udklædning har den naturlige forklaring, at Lise samler brugte briller sammen og sender til netop Senegal, hvor der er stor mangel på briller blandt en befolkning der i stigende grad har dårligt syn, men ikke har råd til at købe briller selv.

I videoen kunne man se se en entusiatisk Lise malet brun i ansigtet og med afrikansk-inspireret tøj, fortælle om dagens event og hvorfor hun netop var påklædt som en senegaleser. Dette er af nogen blevet opfattet som krænkende, hvilket på ingen måder har været hensigten, hverken fra Lise eller ByensNyts side, og derfor har vi nu besluttet at fjerne videoen fra Facebook. Vi anerkender problematikken, og vil gerne understrege, at vi på ingen måder har tænkt videoen som værende krænkende, men at påklædningen godt kan fortolkes som værende det, hvilket vi beklager.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler