21. maj 2024

Cirkus Arena med Bubber og Julie Berthelsen kommer til Hammel

Bubber og Julie Berthelsen er i spidsen for festforestillingen den 14. juni, hvor du vil kunne opleve numre i en liga, som aldrig før er set i Danmark. Med sig har Bubber og Julie smukke heste, duften af savsmuld og prisbelønnede verdensartister – dét er rigtig cirkus!

Årets nye cirkusforestilling har begejstret publikum og anmeldere, der er enige om, at årets forestilling er suveræn. Aarhus Stiftstidendes anmelder har kvitteret med 5 stjerner og skrevet “Cirkus Arena har overgået sig selv i 2023”, og teatermagasinet Iscene skriver, at årets forestilling er “Cirkuskunst af højeste kvalitet”.

Bubber fortæller om årets forestilling:
“Til årets forestilling har vi castet artister med de vildeste talenter, der hører til i en rigtig cirkusforestilling, samtidig med at vi har hævet sværhedsgraden. Det bliver rigtig vildt i Hammel i år. Det bliver farligt og nervepirrende, og jeg er glad for, at jeg igen skal stå i manegen sammen med Julie. I Julie har jeg fundet den helt ideelle medvært”, fortæller Bubber i en pressemeddelelse.

Numre i en helt ny liga
Årets show bringer artistnumre til Danmark i en helt ny liga. For første gang kommer publikum til at opleve den talentfulde trup Los Ortiz, der balancerer på hinandens skuldre som en 7-mands pyramide i en nervepirrende linedans højt oppe under teltets kuppel. Det er aldrig før set i Danmark.

Det går også vildt for sig, når knivkaster-parret The Jasters indtager manegen med kasteskyts og armbrøst. Knive og pile flyver tværs gennem luften, og med  knivskarp præcision lander de få millimeter fra parrets kroppe. Et andet af cirkusverdenens stærkeste par, Duo Costache, udfører i år et nyt og farefuldt nummer, hvor Vita Costache kører en motorcykel, mens Leo Costache bærer Vita og motorcyklen i en kæde – alene med hans tænder. 

Foto: Cirkus Arena

De balancerende Los Ortiz skal også udføre det imponerende artistnummer ‘dødshjulet’, hvor artisterne løber og sjipper både indeni og udenpå to store roterende hjul. Der er ikke plads til fejltrin. Glæd dig også til at opleve poetisk luftakrobatik, betagende verdensrekordsættende jonglørkunst, morsomme klovnerier, trylleri i verdensklasse, samt Julie Berthelsens vidunderlige sangstemme. 

Julie Berthelsen udtaler:
“Jeg ser enormt meget frem til årets forestilling i Hammel! Showet er selvfølgelig helt nyt i år, og jeg er imponeret over, hvad artisterne kan præstere. Hvordan de hele tiden gør deres numre endnu vildere. Bubber og jeg kæder alle numrene sammen, og vi prøver at gøre det både børne- og voksen-venligt med vores humor og budskaber. Mest af alt sørger vi for at alle, store som små, føler sig velkomne og vigtige. For det er de! Uden publikum intet cirkus”.

Benny Berdinos 70 års artist-jubilæum
Cirkus Arenas direktør Benny Berdino kan i år fejre 70 års jubilæum som artist. Da cirkusdirektør Benny Berdino var 7 år gammel, optrådte han for første gang på scenen til en stor juletræsfest på Frederiksberg, hvor hans far Arne Berdino-Olsen stod for underholdningen. Benny husker tydeligt, hans far lovede ham 1 krone, hvis ikke han kiksede med sin optræden – og at han alligevel fik sin 1 krone, selvom der var et par små fejl. Denne optræden blev starten på Bennys artistkarriere, som fra 1955 udspillede sig i Cirkus Arena, som dengang var Danmarks mindste cirkus. 

Benny optrådte i mange år som artist og sidenhen som sprechstallmeister. I 2023 er det blevet til 70 år som artist på de danske landeveje for Benny Berdino. De sidste 47 år har været som cirkusdirektør for Cirkus Arena, som i dag er nordens største cirkus. Rollen som sprechstallmeister har Benny i år givet til Bubber og Julie, men Benny er stadig med rundt på alle de danske landeveje, hvor han får alt bag kulisserne til at klappe, så Cirkus Arena fortsat kan udvikle og udbrede den danske cirkustradition. 

Cirkusdirektør Benny Berdino udtaler:
”Jeg er utrolig glad for, at Julie og Bubber endnu en gang har taget tøjlerne på årets nye cirkusforestilling. Her 70 år efter jeg trådte ind i cirkusverdenen, er der stadig intet der kan samle så mange generationer om en fælles oplevelse, som cirkus kan. I cirkus er der noget for alle aldre, og jeg ser frem til at skabe rammerne om en forestilling, som familierne kan tale sammen om længe efter”.

Cirkus Arena opfører årets cirkusforestilling i Hammel 14. juni kl. 17. Billetsalget er begyndt på www.arena.dk 

Foto: Cirkus Arena
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler