9. august 2022

Den røde løber var rullet ud i Østergade

I dag skriver vi 1. marts, hvilket betyder forår, og vejret viste sig fra sin fine side, da mange af byens butikker endelig kunne få lov til at åbne igen, efter at have været tvangslukket siden 23. december.

Den røde løber var flere steder rullet ud, og der var glæde at spore i byens butikker, hvor der, inden for retningslinjerne, var pænt med kunder. Østergade summede ligefrem af liv, og hvor man de sidste par måneder har kunne holde uden problemer i gaden, så var alle pladser her til formiddag optaget.

“Det er den bedste dag i år, det kan slet ikke diskuteres. Jeg er så glad og kunderne har virkelig taget godt i mod os, lige fra vi åbnede, så det er en glædens dag”, kommer det begejstret fra Marianne i Ketty Skou, inden hun suser videre til næste ekspedition.

Den røde løber var rullet ud hos Ketty Skou

I BelFam var der også glade kunder, og Pia der ejer butikken var også et stort smil, da ByensNyt kiggede ind. Pia har siden januar solgt tøj via Facebook og instagram, med stor succes, så den del kommer hun til at fortsætte med.

“Det er næsten helt underligt, at der er kunder i butikken igen, men det er bare så godt, og jeg er glad for, at vi endelig kunne åbne døren og lukke kunderne helt ind, og ikke som de sidste måneder, hvor de kun måtte komme til døråbningen. Vi har sådan set haft nok at se til, og vi kommer helt sikkert til at fortsætte med salg via Facebook, fordi det har virkelig givet en masse. Vores liveshow bliver måske kun en eller to gange om ugen, men “Skriv og Collect” fortsætter på samme måde som før”, fastslår en glad Pia fra BelFam.

Kunderne var klar til at handle fra morgenstunden i BelFam

På vejen mødte ByensNyts udsendte Lise Reese fra Nyt Syn Brilleriet, som har været åben hele perioden, men som i den grad har set frem til, at få sine kolleger tilbage.

“Vi har rullet den røde løber ud, for at fejre, at mange af vores kolleger er tilbage. Det er vi glade for, og så håber vi at resten snart også kan åbne op, så vi har hele byen med igen”

Sidste stop var hos Hammel Guld og Sølv, hvor Claus Pedersen holder til. Her var der lige et lille break i kundestrømmen, men Claus kunne berette, at aktiviteten havde været fin lige fra start af.

“Der har været glade kunder fra vi åbnede, så jeg klager bestemt ikke. Det er godt at være i gang igen, og jeg har også kunnet mærke på kunderne, at de er glade for, at kunne komme fysisk ind i butikken, så nu er det bare at håbe, at det er sidste gang med nedlukning”, kommer det fra Claus, hvorefter klokken lyder i døren, og en ny kunde træder ind.

Og så kom gitteret til Hammel Guld og Sølv endelig væk, så kunderne igen kan komme ind i butikken til Claus
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler