20. august 2022

Efterskole tager hjemmeundervisning til nyt niveau

For tiden er landets skoleelever og lærere på noget af en opgave. Nemlig at få den daglige skoleundervisning til at fungere som onlineundervisning. Når man så samtidig går på efterskole, hvor det sociale aspekt fylder endnu mere end på en normal Folkeskole, så er begge parter for alvor sat på en prøve.

Frijsenborg Efterskole i Hammel har prøvet det før, nemlig at lave efterskole på afstand, hvilket de gjorde i foråret i to måneder, hvor landets efterskoleelever var sendt hjem. Sidste gang var der, ud over almindelig undervisning, et hav af frivillige muligheder hen over ugen. Det er der også denne gang, og forstander på skolen, Brian Ovesen, fortæller, at denne gang går mange af tingene lidt lettere, da man nu har styr på teknikken.

“På mange måder er vi bedre forberedt denne gang, og har mere eller mindre styr på det tekniske, så på den måde er det lettere denne gang. Vi forsøger at lave mindst en frivillig samling om dagen, med alt lige fra bingo, bagning, sangtime, strik og snak, til vores version af Stormester og i denne uge indsættelsen af USAs præsident. Så vi forsøger så godt vi kan, at holde gejsten oppe hos eleverne, og så håber vi, at vi igen snart kan få lov til at åbne op igen”, fortæller Brian til ByensNyt og tilføjer:

“Der ud over har vi naturligvis den normale undervisning, hvor vi starter med morgensang, som vi også ville gøre, hvis eleverne var på skolen. Og vi slutter faktisk også dagen af med aftensamling, for dem der har lyst, så vi forsøger, så godt vi kan, at opretholde en hverdag, der minder om en efterskoledag”

Skolen tager hvert år på skitur til Norge, og efter planen, skulle de have været af sted i slutningen af januar. Turen er dog af gode grunde udskudt, og Brian håber på, at den kan blive til noget i april.

“Lige nu er turen udskudt til april, hvor der stadig er en ok chance for, at der er sne i Norge. Så må vi se, om det til den tid er muligt at komme af sted, hvilket vi håber meget på, om end vi også er bevidste om, at det meget nemt kan blive til en aflysning, men lige nu har vi stadig et håb”

I sidste uge havde skolen fredagssangtime, hvor eleverne kunne ønske sange, og synge med hjemmefra stuen, som kan følges på skolen Facebook-side. Der ud over havde lærerkoret lavet en lille overraskelse til eleverne med en weekendhilsen, som du kan høre i videoen herunder.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler