1. december 2023

Forberedelserne til Stafet for Livet i Hammel er i fuld gang

Sidste år blev Stafet for Livet afholdt for første gang i Hammel, og initiativtagerne bag stafetten er klar igen, til endnu engang at stable en stafet på benene til kamp mod kræft.

Normalt er Stafet for Livet en begivenhed, der varer et døgn, men grundet corona-situationen sidste år, valgte man i Hammel at halvere arrangementet, hvilket også gør sig gældende i år, hvor man samtidig har fået flere med i styregruppen, således at der er flere hænder til at arrangere det store event, der afholdes 11. juni fra kl. 11-23.

“Da vi skulle tage en beslutning omkring, hvorvidt vi skulle arrangere stafetten igen i år, var der stadig meget snak omkring corona, og derfor valgte vi, at gøre som sidste år, således at stafetten varer 12 timer. Det handler også om, at vi gerne vil have startet traditionen om Stafet for Livet op i Hammel, og her føler vi, at det til en start er fint med et lidt kortere arrangement”, fortæller Maria Degn, der er med i styregruppen, og understreger, at de næste år satser på en 24 timers stafet.

I år, hvor der er flere til at arrangere, går man efter at få endnu flere til at være med på et stafethold, og her vil man målrettet gå efter virksomheder fra området, mens man også håber, at skoleklasser kunne have lyst til at deltage, lige såvel som private er velkomne.

“Sidste år havde vi ikke så meget fokus på, at få hold med til stafetten, men det har vi i år, og vi er så småt gået i gang med at rette henvendelse til virksomheder i Hammel og omegn. Sidste år var der en del skoleklasser med, og det håber vi også der kommer i år. Det kunne være fantastisk, hvis det kunne blive en tradition for skolerne i Hammel at deltage i Stafet for Livet. Det er vigtigt at understrege, at man jo ikke skal gå eller løbe hele tiden, hvis man er med i stafetten, men at man bare skal være minimum en fra holdet ude på ruten ad gangen, så alle kan være med, og det gælder på ingen måder om at komme først eller være hurtig”, understreger Maria.

Sidste år samlede man 30.000 kroner ind i år, og det tal håber man meget på bliver slået i år. Der er masser af forskellig underholdning på pladsen ved Hammel Idrætscenter, mens man også har fået to prominente navne til at holde taler undervejs.

“Der er masser af forskellige aktiviteter på pladsen hele dagen, og det bliver en dag for hele familien, hvor vi sammen samler ind til kampen mod kræft. Nils Borring holder åbningstalen, mens borgmester Lars Storgaard holder talen i forbindelse med lysceremonien om aftenen. Sidste år samlede vi 30.000 kroner ind, hvilket vi var meget glade for, og i år håber vi selvfølgelig, at vi kommer endnu højere op”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler