23. september 2023

Frijsenborg Efterskole åbner igen – fællesskabet skal genfindes

I dag klokken 17 ruller de første biler ind på Frijsenborg Efterskoles parkeringsplads med forventningsfulde elever, der efter tre måneder derhjemme, nu igen må indtage efterskolen i Hammel.

Det er nærmest på årsdagen for sidste års hjemsendelse, at eleverne denne gang vender tilbage til Frijsenborg Efterskole, og på skolen er man netop nu, i fuld gang med de sidste forberedelser, inden de første elever melder deres ankomst.

“Der er gang i den lige nu. Vi er ved at få styr på de sidste ting, og så ser vi i den grad frem til, at klokken bliver 17, hvor eleverne begynder at ankomme til skolen. Det har været hårdt, især for eleverne, de sidste tre måneder, og nu venter der lidt af et genopretningsarbejde, for at få eleverne godt i gang igen”, fortæller Brian Ovesen, der er forstander på skolen til ByensNyt.

Han fortæller videre, at de allerede har fået meldinger fra andre skoler, at det ikke bare er en dans på roser at åbne op igen. Efter tre måneder med nye rutiner, så skal man lige vænne sig til livet på efterskolen igen, og derfor startes der også blødt ud i den første uge.

“Dem der måske havde det lidt svært inden nedlukningen er helt sikkert usikre på at komme tilbage, men jeg tror at det gælder for de fleste, at de er spændte på, hvor de står i forhold til de andre, så det bliver hårdt arbejde at komme tilbage, og derfor starter vi blødt i den her uge, hvor der bliver fokus på det sociale. Vi har opdelt eleverne i tre primære grupper, som er dem de skal have mest kontakt med og som de gerne må være tætte på, og derfor har vi også indrettet vores foredragssal anderledes, så vi kan sidde i de tre grupper, uden at blive blandet”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler