22. maj 2024

Frijsenborg Efterskole glæder sig til et mere normalt år

De sidste to skoleår har været noget af en udfordring for landets skoler, og på Frijsenborg Efterskole i Hammel, ser man frem til et skoleår, der gerne skulle blive noget mere normalt end de to foregående, der har budt på hjemsendning af eleverne og alternative måder at være sammen på. En større ombygning ligger også og lurer i den kommende tid.

Som det ser ud lige nu, så nærmer vi os med hastige skridt en hel normal hverdag, og for Frijsenborg Efterskole betyder det blandt andet, at man ikke skal se ind i en hverdag, hvor eleverne er opdelt i små grupper, og hvor der skal væsentligt mere til, før man bliver nødt til at sende elever hjem på grund af Corona.

“Vi er kommet godt i gang, og har skolen fyldt med 91 spændte og forventningsfulde elever, og det har været helt rart med en opstart, der minder om det vi er vant til. I sidste uge, inden eleverne kom, kunne vi fokusere på det pædagogiske og fællesskabet, i stedet for, hvordan vi skulle organisere os i forhold til Corona, og det må jeg sige var rigtig rart. Nu, hvor mange er vaccineret, og restriktionerne er lempet meget, så skal der også mere til, før vi eventuelt skal sende eleverne hjem, hvis der skulle opstå smitte, og det er også rigtig rart”, fortæller Brian Ovesen, der er forstander på efterskolen til ByensNyt.

Han ser frem til, at efterskolen igen kan åbne sine døre for andre end eleverne, og der er allerede flere spændende arrangementer på programmet i løbet af skoleåret, hvor folk fra Hammel er særdeles velkomne.

“Det bliver et skoleår, hvor vi igen kan åbne vores døre mere op for lokalbefolkningen, og det ser vi frem til. Vi har allerede flere ting planlagt, blandt andet to “syng og spis” arrangementer, hvor der er fællesspisning og efterfølgende sang fra højskolesangbogen, der jo kom i en ny version sidste år. Vi skal også markere, at der er kommunalvalg i år, og skal selvfølgelig afholde et valgmøde som vi plejer, hvor der også bliver mulighed for folk udefra at deltage”

Stor ombygning på vej i løbet af efteråret

Efterskolen har gennem længere tid haft planer om, at udvide skolen, således at man kan øge elevtallet en anelse, hvilket også betyder, at spisesalen og foredragssalen skal gøres større. Dette arbejde er endnu ikke gået i gang, men Brian Ovesen håber på, at man kan gå i gang i efteråret.

“Vi skal have plads til ni elever yderligere, hvilket kommer til at betyde, at vi runder 100 elever fremover, som gør at der bliver lidt mere frirum rent økonomisk. Det bliver den gamle forstanderbolig der bliver ombygget til elevgang, hvor der bliver plads til 12 elever. Samtidig skal vi have udvidet spisesalen og foredragssalen, så det er en større omgang vi skal i gang med, og forhåbentlig kan vi komme i gang sidst på efteråret”, forklarer Brian.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler