19. maj 2024

Frijsenborg Efterskole udvider både i højden og bredden

Gennem de seneste måneder har alverdens maskiner været i gang med en større ombygning på Frijsenborg Efterskole i Hammel, og nu nærmer det første projekt sig sin afslutning.

Efterskolen udvider elevkapaciteten efter sommerferien, hvilket kræver flere værelser, men også en større spisesal og en større foredragssal, da begge lokaler i forvejen var fyldt ud med elever. Der kunne simpelthen ikke presses yderligere ni elever ind, som udvidelsen medfører, og derfor er man nu igang med hele tre projekter på en gang.

“Vi kan snart indtage spisesalen igen, hvilket bliver rigtig dejligt. Så får vi nemlig også hele hallen, som lige nu delvist bruges til spisesal, i brug til det den jo egentlig er tiltænkt til, nemlig idræt. Jeg håber meget, at foredragssalen når at stå færdig, inden sommerferien, så de nuværende elever lige når at tage den i brug”, lyder det fra Brian Ovesen, der er forstander på Frijsenborg Efterskole.

Ud over flere siddepladser, bliver det også en mere luftig foredragssal, der tilmed kan åbnes helt op til atriumgården, hvor der bliver lavet en trappe i flere niveauer, så man f. eks kan afholde en koncert med tilskuere på begge sider.

Alt er taget ud af foredragssalen, der, når det hele er færdigt, kan åbnes op til atriumgården.
Der bliver mange meter fra gulvet i foredragssalen og til loftet, så man kommer til at få en følelse af, at stå i et kirkerum. Det bliver spændende at se det færdige resultat.

Værelsesfløjen der bygges i den tidligere forstanderbolig er stadig et godt stykke fra målet, men Brian forsikrer, at det hele står klart midt i august, når det nye elevhold rykker ind.

“Lige nu erkender jeg, at det ser lidt ufærdigt ud, men håndværkerne har lovet mig, at tidsplanen holder, således at de nye elever kan flytte ind som planlagt. Der ud over får vi lavet nye kontorer til møde og forberedelse for lærerne, og sidst, men ikke mindst, så får vi også lavet nogle udendørs rum til eleverne, så jeg ser virkelig frem til, at se det hele stå færdigt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler