22. september 2021

Frijsenborg Løbet åbnede Hammel Hestemarked

Det var perfekt løbevejr torsdag aften, hvor Frijsenborg Løbet markerede åbningen af Hammel Hestemarked, der efter et års fravær er tilbage i topform. Der var godt 500 tilmeldte til både børneløb og efterfølgende fem og ti kilometer for de unge og voksne, og de dannede rammen om en festlig start på det traditionsrige marked.

Der var to hold der skilte sig markant ud i mængden, nemlig holdet fra Favrskov Kommune der talte 92 deltager, mens aftenens højdespringer var Frijsenborg Efterskole, der havde hele 113 tilmeldte til løbet.

Det var primært folk der løb eller gik for det sociale aspekt, men der var også dem der var med for at teste sig selv af, og der blev løbet særdeles stærkt blandt dem, både på fem og ti kilometer. Hurtigst på fem kilometer var Ulrik Heitmann, der løb på lige lidt over 16 minutter.

På ti kilometer gik det også stærkt, og her markerede en gammel kending af løbet sig hos kvinderne. Det var Susanne Pallesen fra Hadsten, der stillede op for Favrskov Kommune, der tilbagelagde de ti kilometer på 41 minutter. Ikke en tid hun var tilfreds med, men grundet lidt sygdom, var det, hvad det kunne blive til, fortalte hun til ByensNyt efter løbet.

Klokken 20.15 gik Nils Borring på scenen i Hestestalden for at holde åbningstale, og han kunne over for ByensNyt fortælle, at det ville blive en festlig tale, der passede ind til øl og hornmusik.

Klokken 21 spiller John Mogensen Live op til dans og fællessang, og så er der ellers lagt op til en festlig weekend i Hammel, som varer helt ind til søndag.

Susanne Pallesen blev bedste kvinde på de 10 kilometer, traditionen tro
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
11 ° C
12.9 °
10.1 °
89 %
5kmh
100 %
ons
18 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °
søn
11 °